Rovatok

Óvodai dolgozókat ítéltek el, miután erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyereket

Lefogtak egy három és fél éves óvodás gyereket és erőszakkal kanalazták az ételt a szájába. Több óvodapedagógust elítéltek az ügyben.

Három óvodai dolgozó erőszakkal próbált megetetni egy 3,5 éves kisgyereket, akit súlyosan traumatizáltak a történtek. Az esetről a 444.hu számolt be. 

A vádirat szerint az asztalnál ülő kisgyerek kezeit két vádlott hátra fogta, miközben egy harmadik erőszakkal próbálta a szájába kanalazni az ételt. A gyermek ekkor sírni kezdett, de ennek ellenére egy második kanál ételt is megpróbáltak a szájába erőltetni. Az erőszakos etetést csak akkor hagyták abba, amikor a tiltakozó és síró kicsi a második próbálkozás után félrenyelt. 

Az óvodapedagógusok, akik tudtak a gyermek evészavaráról, a tettükkel veszélyeztették a testi és érzelmi fejlődését, és fulladásveszélynek is kitették. A vádlottakat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, illetve foglalkozásuktól is eltiltotta őket a Székesfehérvári Törvényszék, közölte a Fejér Megyei Főügyészség. 

Az óvodást súlyosan traumatizálta az eset, zárkózott és szomorú lett, sírva ment az intézménybe, ezért szülei azóta átíratták egy másik óvodába.

Címoldali képünk illusztráció (Unplash)