Rovatok

A láthatatlan munkától a víruscsinálta hősnőkig

Külföldi és hazai előadók, workshopok és személyes tanácsadások sokasága várja az érdeklődőket a Vállalkozó Nők Világnapja alkalmából megrendezett konferencián holnap, november 19-én.

A nemek közötti gazdasági egyenlőtlenségek felszámolása és egy nőbarát vállalkozói ökoszisztéma kialakítása lesz a fő téma az idei Vállakozó Nők Világnapja alkalmából megrendezett konferencián. Az ENSZ támogatásával megvalósuló programsorozathoz november 19-én a MagNet Közösségi Házban élőben vagy online csatlakozhatnak az inspirálódni vágyó érdeklődők. 

Az esemény szakmai előadók és vállalkozók segítségével járja körül, hogy miként épülnek új női közösségek és milyen előremutató kezdeményezések jöttek létre az utóbbi időben. Szó lesz arról is, hogyan lehet egyensúlyt tartani, megküzdeni az elakadásokkal vagy új irányokat venni. De a témák között szerepel a járvány különböző szektorokra és perspektívákra gyakorolt hatása is. 

A 9:30-kor kezdődő megnyitón beszédet mond Wendy Diamond, a Vállalkozó Nők Világnapja nevezetű globális kampány elindítója, Keveházi Kata, a kampány magyarországi nagykövete, illetve Acsády Judit, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont szociológusa. Ezt követik majd a női közösségeket, válságkezelést, jóllétet és összetartást fókuszba helyező előadások és fórumbeszélgetések. 

Az esemény különlegessége, hogy egész nap workshopokkal és személyes tanácsadással is várják a közönséget. Lehetőség lesz például egészségügyi szűrésekre, stílustanácsadásra, de akár a tudatos érzelmi intelligencia-fejlesztésére is. 

A szakmai előadók között többek között minket is megtaláltok majd. Keressétek a gyerekkelvagyunk.hu szerkesztőségének standját! Forduljatok hozzánk akár gyermeknevelést, akár családot érintő kérdésekben, de szívesen adunk tanácsot abban is, hogy milyen a jó interjúalany, vagy csak beszélgessünk el egymással arról, milyen ma nőként vállalkozónak lenni Magyarországon.

A vírushelyzetre való tekintettel idén online programok és csoportos workshopok is várják az érdeklődőket.

Találkozzunk és fejlődjünk együtt november 19-én, a Vállakozó Nők Világnapján!

A részletes programleírást ITT találjátok. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. 

Címoldali képünk illusztráció