Rovatok

Holnaptól lehet regisztrálni oltásra az 5-11 éves gyerekeket

Hamarabb érkezik az 5-11 évesek koronavírus elleni oltóanyaga. A regisztráció már holnap, december 8-án megkezdődik.

Korábban részletesen írtunk arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte az 5-11 éves korosztály Pfizer vakcinával történő oltását az Európai Unióban. Arról is beszámoltunk, hogy az oltóanyag külön szállítmányként, kifejezetten a gyerekek számára csomagolva kerül majd kiszállításra az uniós országokba.  

Most az is kiderült, hogy a Pfizer vakcinája a tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik hazánkba, ezért az online időpontfoglalás már december 8-án megkezdődik – írja a hvg.hu

A regisztrált gyerekek a kórházi oltópontokon, a házi gyermekorvosi rendelőkben, illetve a vegyes praxisokban vehetik fel a koronavírus elleni védőoltást. 

A HVG úgy tudja, a gyerekorvosoknak előzetesen fel kell mérniük, hogy hány gyermeket szeretnének náluk beoltatni a szülők. Mivel a kifejezetten 5-11 évesek számára csomagolt ampulla tízadagos kiszerelésben érkezik, így a gyermekorvosoknak tíz fős csoportokat kell létrehozni a felmérést követően. 

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó gyerekorvos szerint a rendelőjében jelenleg elvégzett napi 10-15 tesztből átlagosan 3-4 pozitív lesz.