Rovatok

Billie Eilish 11 éves korában kezdett pornót nézni, ami később tönkretette a szexuális életét

Az énekesnő egy interjúban elárulta, hogy kiskamasz korában kezdett el pornót nézni, ami miatt rémálmai voltak, és ami szörnyű hatással volt a későbbi szexuális életére.

Az amerikai világsztár Howard Stern rádióműsorában beszélt arról, hogy a pornó késztette arra, hogy később, amikor elkezdett szexuális életet élni, ne mondjon nemet „olyan dolgokra, amelyek nem voltak jók”. „Azt hittem, hogy ez az, amihez vonzódnom kellene.” Billie Eilish, aki elmondása szerint tinédzserként „erőszakos” és „bántalmazó” tartalmakat is látott, úgy fogalmazott, ma már úgy gondolja, a pornó „gyalázatos” ‒ írja a 444.hu a BBC híre nyomán. 

Az énekesnő ‒ aki szombaton, december 18-án ünnepli a 20. születésnapját ‒ szóvá tette azt is, ahogy a pornó a női testet és a szexuális élményt ábrázolja. „Nem értettem, ez miért rossz, azt hittem, így tanulod meg, hogyan kell szexelni” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte az, hogy ilyen fiatalon nézett pornót, „szétcseszte” az agyát, és hogy emiatt rémálmai is voltak. 

A világsztár felhívta a figyelmet arra is, hogy a pornó téves elképzeléseket ültet a fiatalok fejébe azzal kapcsolatban, hogy mi a normális szex közben, és hogy mit jelent a „beleegyezés” fogalma.

A BBC cikke kiemeli, hogy

az énekesnő véleménye megegyezik a gyermekvédelmi szakértők álláspontjával, akik szerint a fiatalkori pornónézés káros, az abuzív tartalmak pedig a rossz minták normalizálásához vezetnek.

Eilish végezetül elárulta, hogy többek között ez a tapasztalata ihlette a Male Fantasy (Férfifantázia) című dalát, amelynek múlt héten jött ki a hivatalos videóklipje.

Címoldali kép: Shutterstock