Rovatok

Újabb gyermek halt meg az ausztrál ugrálóvár-baleset után

Tragikus baleset történt múlt hét csütörtökön a tasmaniai Devenport egyik iskolájában: az év végi ünnepségen felkapott és felborított a szél egy gyerekekkel teli ugrálóvárat. Az esetnek már hat halálos áldozata van.

A tasmaniai Devenport egyik iskolájában tartottak tanév végi ünnepséget múlt hét csütörtökön, amikor a szél felkapta a gyerekekkel teli ugrálóvárat, tíz méter magasra emelte, majd felborította azt. A rendőrség szerint sok gyerek tíz méteres magasságból zuhant le. A tragédiában öt gyermek meghalt, négyet pedig kórházba szállítottak. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben – írta meg a Telex. 

Szintén a Telex számolt be arról, hogy

a balesetnek most újabb halálos áldozata van, egy 11 éves kisfiú belehalt sérüléseibe, így az ugrálóvár-balesetben elhunytak száma hatra emelkedett. Két gyermek továbbra is válságos állapotban fekszik kórházban, egy sérült viszont már hazatérhetett.

A tragédia egész Ausztráliát megrázta. A devenporti iskolát virágokkal, mécsesekkel, plüssfigurákkal árasztották el. Az áldozatok hozzátartozóinak 1,2 millió ausztrál dollár adomány gyűlt össze. Scott Morrison miniszterelnök az AAP ausztrál hírügynökséggel közölte: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe tanácsadásra, amely a trauma feldolgozását segíti. 

Darren Hine rendőrfelügyelő a vasárnapi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy mivel az eset sok gyermeket traumatizált nagyon rövid időn belül, így kiemelt fontossággal kezelik az ügyet. 

Hasonló tragédia hazánkban is előfordult már, 2007-ben egy nyolcéves gyerek halt meg, miután életveszélyesen megsérült egy május 1-i ünnepségen.

Címoldali képünk illusztráció.