Rovatok

„A halottak listáján időről időre feltűnik a várandósság az alapbetegségek között”

A koronavírus áldozatai között sok a várandós nő, arányukról azonban semmilyen hivatalos statisztika nem tesz említést.

„Arról, hogy Magyarországon pontosan hány várandós nő kap oxigént, hányan vannak lélegeztetőgépen, vagy hány császármetszést végeztek, hogy mentsék a magzat és a koronavírusos anya életét, semmilyen hivatalos közlés nincs. Erről ugyanis az illetékes minisztérium és az Országos Kórházi Főigazgatóság sem vezet statisztikát. Legalábbis ezt állítják.” 

Arról sem tudni semmit, eddig hány kismama halt meg, de a halottak listáján időről időre feltűnik a várandósság az alapbetegségek között 

‒ írja a Telex.

Biszak Gábor négygyermekes családapa a lapnak mesélte el, hogy tavaly márciusban elveszítette a feleségét, miután a harmincegy hetes terhes kismamát megcsászározták. Elmondása szerint feleségének semmilyen alapbetegsége nem volt, hacsak a várandósság annak nem számít. 

Tavaly április 21-én tűnt fel először a halálozási adatokban a „terhesség” mint alapbetegség. Hogy pontosan miért számít annak, azt se a Kormányzati Tájékoztatási Központ, se az Emmi nem válaszolta meg a Telexnek.

A négy kisgyermekkel egyedül maradt férfi a hasonló körülmények között árván maradt gyerekek számára hozta létre tavaly a Petz Erika Alapítványt, amely egyelőre minimális támogatóval döcög, de Gábor szerint arra legalább jó, hogy ezen keresztül legyen jogszerűen bejelentett bébiszitterük. Ezt ugyanis hiába próbálták elérni az Áder János köztársasági elnök és felesége által a covid árvák megsegítésére létrehozott Regőczi Alapítványnál, segítség helyett arrogáns elutasítást kaptak. 

Döbbenetes, mennyire nem őszinte a kormány, és mennyire mínuszos hír, hogy már hatszáz gyerek vesztette el a szüleit, ami miatt hirtelen Áder János alapítványt hoz létre 

mondta az apa a Telexnek. 

Címoldali képünk illusztráció (© 123rf)