Rovatok

Minden babának jár – Ukrajnából menekült anyukáknak és babáknak segít az alapítány

A Minden babának jár Alapítvány már évek óta segíti a nehéz sorsú családokat itthon. Sok ezer kisbaba és anyuka kapott tőlük adományt az évek alatt és most ahogy kirobbant az ukrán háború, érezték, hogy nincs mese, cselekedni kell.

Egy nagyobb céges adományból volt sok-sok babaápolási termékük, kozmetikumuk, így első körben azok indultak el a határra. Aztán egy bezárt varrodából szereztek takarókat, az is megy a kicsiknek. Saját pénzből tisztítószert vásároltak, és gyógyszereket, de közben az alapítvány számlájára utalások is érkeztek más segíteni akaró anyukáktól. Azokból pont azt szerzik be az alapítvány munkatársai, ami akkor és ott kell.

Jelenleg a Gyáli úton lévő átmeneti szálláson segítenek, koordinálják az adományok szétosztását, méret szerint adják a mamáknak-babáknak azt, ami akkor és ott hiányzik. Egy önkéntes teát főz, másik hárman meg a ruhákat válogatják méret szerint, a pelenkákat adják ki és szortíroznak. A legkisebb ellátott eddig 2 hetes volt.

Szabó Patrícia – Minden babának jár Alapítvány

“Most 120 fő van itt a szálláson, de egyfolytában mennek el és jönnek újak. Kinek cipőre van szüksége, kinek papucsra a zuhanyzáshoz, kinek pedig lázcsillapítóra. Ezért a pénzbeli adományok a legjobbak most, mert azt arra fordítjuk, amire éppen abban a pillanatban szükség van. Valószínűleg megyünk majd más szállásokra is, ahogy változik a helyzet, úgy cselekszünk mi is. Most tenni kell és kész! Embernek maradni, segíteni, könnyet törölgetni, bundás csizmát adni, megfelelő méretben” – mondta Szabó Patrícia, aki két anyukatársával hozta létre a Minden babának jár Alapítványt.

Hogy éppen mire van szükség, arról az alapítvány honlapján, vagy Facebook oldalán tájékozódhattok.