Rovatok

Bevásárlási kisokos – Ne dőlj be a boltok trükkjeinek!

Spórolni mindig lehet, és sajnos egyre inkább kell is. Tippjeinkkel segítünk az okos bevásárlásban. Leboltoljuk?

Ne feledd, hogy az üzletekben csalafinta módon úgy teszik ki az árut, hogy a drága cikkek mellett haladj el, és csak a végén, a kasszánál csodálkozz rá az akciós termékekre, hogy elcsábulj és pénzt költs, abban a hiszemben, hogy spórolsz. Ne dőlj be a trükkjeiknek!

Régi jó szokás szerint készíts listát

Ha csak úgy találomra beesel az üzletbe, többet költesz az előirányzottnál, mert azt is megveszed, amire esetleg semmi szükség nincs. Ez nem fordul elő akkor, ha otthon listát állítasz össze a szükséges dolgokból, és azokhoz ragaszkodsz.

Próbáld ki a “no name” változatot

Sok esetben a “no name” és a márkajelzéssel ellátott termék között csak a címke és az ár a különbség; sőt, a “no name” termékek gyakran ugyanazokból az összetevőkből, ugyanabban a gyárban készülnek, ahol a márkás cucc! Ezért, ha nem ragaszkodsz a címkéhez, nyugodtan pártolj át a kevésbé ismert termékekhez, és máris egy nagyot spóroltál! Esteleg nézd össze az összetevőit márkás társával.

Kísérd figyelemmel a kedvenc márkáidat

Légy mindig képben, hogy a kedvenc bébiételetek, pelenkátok mikor akciós, és akkor vedd meg. Kövesd a kedvenc márkáid médiaprofilját, iratkozz fel a hírleveleikre, hogy elsőként értesülj a kedvező ajánlatokról.

És még egy gyakorlatias tipp: az üzletekben a drága termékeket szemmagasságba helyezik, hogy azonnal feltűnjenek neked. A felső és alsó polcokat is szemrevételezd, hogy megtaláld a legjobb és legjutányosabb termékeket.

Szezonális árut vegyél

Már elég régóta mindig mindent lehet kapni, de mindennek megvan az ideje. Ha az évszaknak megfelelően vásárolunk, jóval több marad a pénztárcánkban, és még finomabbat is eszünk. Az eper, a zöldpaprika, a dinnye – és hadd ne soroljuk tovább – akkor a legjobb ízű, amikor terem, és nem, amikor a hűtőberendezésekből, a melegházakból vagy messze földről ideszállítják hozzánk. Ha ellenben mégis valami nem szezonális kedvencet vennél meg, tájékozódj, hogy a mélyhűtött vagy a konzerv változatát érdemes-e megvenned, és hogyan tárolhatod minél tovább.

Használj készpénzes borítékot

Ez a tipp különösen a impulzusvásárlóknak való. Hagyd otthon a hitelkártyádat, és konkrét összeggel indulj útnak. Egy borítékba tegyél annyi pénzt, amennyiből az előirányzottnál kevesebbet vehetsz, de többet nem. De ha mégis van nálad hitelkártya, akkor az olyan legyen, ami extra készpénz-visszatérítést garantál élelmiszervásárlás esetén.

Tölts le alkalmazásokat, és iratkozz fel annak az üzletnek az értesítéseire, ahol a legtöbbet vásárolsz. Így könnyen hozzáférsz a legfrissebb ajánlatokhoz, és lépést tarthatsz a különleges akciókkal. Igazodj ezekhez a kedvezményekhez, így olcsóbban is vásárolhatsz, és ihletet is meríthetsz a leárazásokból, hiszen ötletet adnak ahhoz, hogy mit főzz.