Rovatok

Hajlékalan nőknek szánt nőgyógyászati rendelőt adott át a Budapest Bike Maffia – A működtetéshez kérnek most segítséget

A Budapes Bike Maffia évek óta nagy figyelmet fordít a hajléktalanná vált, illetve a rászoruló nőkre. A méltósághoz, egészséghez sokszor speciális eszközök és megoldások szükségesek, amiket a közhasznú szervezet igyekszik biztosítani számukra.

A BMSZKI-val (Budapesti Módszertani Szociális Központ) közösen létrehoztak egy olyan nőgyógyászati rendelőt, amit hajléktalan és rászoruló nők vehetnek igénybe, hogy végre azok is eljuthassanak az orvoshoz, akik eddig a lehetőség hiánya miatt, esetleg a megaláztatástól félve nem mehettek nőgyógyászati szakrendelésre.

A rendelő kialakításához szükséges zuhanyzó, váró, vizsgáló, kézmosó és wc megépítése mellett előre kell finanszírozni az első hat havi működés is, hogy megkapja a működési engedélyt, majd a bázisidőszak után a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) finanszírozza tovább. Addig is azonban biztosítaniuk kell az orvos, a nővér és a szociális munkás tiszteletdíját, az orvosi eszközöket, a kézbe adható gyógyszereket.

A szervezet tagjai biztosak benne, hogy ezalatt a hat hónap alatt egyértelművé válik: hiánypótló szolgáltatásról van szó, amelynek keretében nők százai részesülhetnek ellátásban.

A Budapest Bike Maffia nyitott egy alszámlát, ahova kimondottan a rendelővel kapcsolatos támogatásotokat várják:

Magnet Bank: Bike Maffia Egyesület
16200151-18528192
IBAN: HU54 1620 0151 1852 8192 0000 0000
Közlemény: Rendelő