Rovatok

„A legjobb kezdeményezésnek tartják” – Menekült gyerekeknek jött létre a Keleti Ovi

Minden nap több ezer menekült érkezik Budapestre, közülük rengeteg a gyerek. A karitatív szervezetek és sok civil erőn felül segíti a családokat. Enyhíteni szeretnék a gyerekek fájdalmát, ezért a Keletiben egyedülálló módon egy gyereksarkot alakítottak ki számukra önkéntesek, amit Keleti Ovinak neveztek el.

A szervezők létrehoztak egy Gyereksarok-Keleti nevű Facebook-csoportot. Itt azt írják, elsődleges céljuk az volt, hogy a menekült édesanyáknak és a gyerekeknek létrehozzanak egy biztonságos, otthonos kis helyiséget, ahol nyugodtan szoptathatnak, pelenkázhatnak, mesélhetnek vagy játszanak a gyerekekkel. Ezen a helyen egy kis időre távolabbinak tűnhet az utazás nehézsége és a háború szörnyűsége.

“Rendőröktől kezdve, adományozókon keresztül mindenki dicséri ezt a sarkot, és a legjobb kezdeményezésnek tartják az egész pályaudvaron!” – írta a csoport egyik adminisztrátora.

A Facebook-csoportban szinte minden nap kiírják, mire van szükség a gyereksarokban, és önkéntes munkára is lehet náluk jelentkezni.