Rovatok

„Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!” – Szolidaritási koncert a pedagógusokért

Szolidaritási koncertet és tüntetést szervez április 1-én a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom a sztrájkoló pedagógusok megsegítésére.

„Az eseményen pénzbeli adományokkal és közös kiállással támogathatjuk azokat, akik az elmúlt hetekben is mindent megtettek az oktatás jövőjéért. A meghívott fellépők olyan zenészek, zenekarok, művészek és ismert emberek lesznek, akik szívükön viselik a mindenkori pedagógusok, diákok és mindannyiunk közös jövőjét. A koncertből befolyó összeget teljes egészében a sztrájkoló pedagógusok támogatására szeretnék fordítani. A helyszínt és az időpontot még pontosítjuk, a fellépők és a felszólalók személyéről pedig nemsokára lerántjuk a leplet! Annyit elárulhatunk már most, hogy az esemény házigazdája Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója lesz, aki élőben is fellép, többet között a »Tanítani akarunk!!’« című számmal” – írják Facebook-oldalukon a szervezők.

Néhány szó a szervezőkről:
A noÁr egy folyamatosan növekvő mozgalom, ami a művészet, párbeszéd és a tettek erejével pozitív változást szeretne elérni. Egy mozgalom, ahol nincs jobb és bal oldal, nincs pártpolitika, ahol csak az számít ki mit tesz az országért. Küldetésük, hogy mindenki aktív része legyen a civil társadalomnak.
A Tanítanék mozgalom egy civil szervezet, amelynek fő célja egyes, a magyarországi közoktatást érintő szakpolitikai javaslatok kidolgozása, képviselete, népszerűsítése, a kormányzati közoktatási döntések véleményezése.

A rendezők azt kérik, aki tud vegyen részt és támogassa a pedagógusokat, óvodapedagógusokat, gyógypedagógusokat, tanárokat és bulizzunk egy hatalmasat együtt, értük, az oktatás jövőjéért!