Rovatok

Költöztess varázslatot a kertedbe: így készül a tündérajtó

A kisebb gyerekek még hisznek a tündérekben, és ha tündérajtót készítünk velük, akkor meg is adhatjuk nekik az esélyt arra, hogy találkozzanak is eggyel. Ha rögzítjük az ajtócskát egy fa törzséhez, akkor szabadon jöhetnek-mehetnek a mi világunk és a saját otthonuk között. Hogy egy tündérajtó hova vezet, annak csak a kicsik fantáziája szabhat határt.

A tündérajtókat fák, falak, kerítések tövébe is elhelyezhetjük, de kert híján a gyerekszoba egyik sarkába is tehetjük. Nagyon könnyű elkészíteni ezt a kedves kis tavaszi dekorációt, és szinte bármit felhasználhatunk hozzá, amit otthon találunk: gyöngyöket, fonalakat, gombokat, köveket, flittereket, virágokat, vékony ágakat.

Amire szükséged lesz:

  • fa pálcikák (a szélességétől függ, hogy mennyi kell belőle, kb. 8 darab)
  • akrilfesték bármilyen színben, ecset
  • átlátszóra száradó (PVA) suliragasztó vagy ragasztópisztoly
  • 20×20 cm-es karton
  • gombok, kövek, flitterek a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Fessétek be a pálcikákat vékonyan a választott festékkel, majd hagyjátok megszáradni.
  2. A mind száraz, a hátoldalukat kenjétek be ragasztóval, és rögzítsétek őket a karton közepére úgy, hogy sorba, egy vonalba kerüljenek. Ha kész, egyet keresztbe is ragaszthatok az ajtóra, ami még jobban összefogja.
  3. Ezután jöhet a díszítés, szorosan ragasszátok a köveket, kavicsokat, gyöngyöket, virágokat a kis ajtó köré. Minél több dísz kerül rá, annál szebb lesz.
  4. Az ajtó kilincse lehet egy apró gomb, alá rajzoljunk egy picike kulcslyukat.
  5. A karton felesleges részeit vágjuk le (a kisebbeknek segítségre lehet szükségük ehhez), majd tegyük a tündératót a választott helyre. A gyerekek egy kis előkertet is építhetnek hozzá botokból, levelekből.

Ez az tündér ajtó nem vízálló, így érdemes védettebb helyet választani neki. Üzletekben készen is kaphatunk tündérajtót, többféléből is választhatunk, de azért mégiscsak az az igazi, amit a gyerekekkel közösen készítünk.

Mutatunk pár variációt tündérajtóra: