Rovatok

A gyerek az első – Add a személyi jövedelemadód 1%-át gyerekeket segítő szervezeteknek!

A  civil szervezetek egyik fő pénzforrását jelenti a magánszemélyek által befizetett jövedelemadó 1%-a, amelynek sorsáról az adózók rendelkezhetnek. Idén is május 20-ig dönthetsz arról, te melyik civil szervezetnek ajánlod fel ezt a pénzt. Ha megfogalmazódott benned, hogy gyerekekkel foglalkozó szervezetek munkáját szeretnéd segíteni, de nem ismered a lehetőségeket, akkor segítünk!

BAGÁZS

Bagon és Dányon élő cigányokat fejlesztenek annak érdekében, hogy képesek legyenek megfogalmazni és lépéseket tenni céljaik eléréséért. Többek között a telepen élő roma gyerekeknek fejlesztő foglalkozásoka szerveznek. Munkájukba középiskolás fiatalokat is bevonnak, aki az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ-es) program keretében rendszeresen ellátogatni a telepre gyerekeket korrepetálni.

A szervezet hivatalos neve: BAgázs
Adószáma: 18206634-1-41
A BAGázsról további információt itt találsz.

BÁTOR TÁBOR

Élményterápiás programokat szerveznek súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. Hatvanban kialakított táborukban olyan élményekben részesítik a gyerekeket, amely erőt és önbizalmat ad nekik.

A szervezet hivatalos neve: Bátor Tábor Alapítvány
Adószáma: 18107913-1-41
Itt tudhatsz meg többet róluk.

HINTALOVON GYERMEKJOGI ALAPÍTVÁNY

Gyerekjogokkal foglalkozó szervezet, amely többek között az iskolai bántalmazás és a gyerekek elleni szexuális erőszak felszámolásáért is küzd.

A szervezet hivatalos neve: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Adószáma: 18752836-2-41
Ha többet szeretnél tudni a Hintalovon Alapítványról, kattints ide.

IGAZGYÖNGY ALAPÍTVÁNY

Az Igazgyöngy Alapítvány 1999 óta dolgozik az esélyegyenlőségért, társadalmi integrációért, a gyerekszegénység és az átörökített mélyszegénység felszámolásáért a következő generációért, a mostani generáció segítségével. Alapítványuk Európa tíz legszegényebb régiójának egyikében, az Észak-alföldi régióban működik, központjukat Berettyóújfaluban hozták létre. 

A szervezet hivatalos neve: Igazgyöngy Alapítvány
Adószám:18557882-1-09
További információt itt találsz.

A MATEMATIKA ÖSSZEKÖT EGYESÜLET (Medve Matek)

Országszerte rendeznek szabadtéri matematikaversenyeket és táborokat. Fontos számukra, hogy megmutassák, hogy „élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.” Rendezvényeiken megismerhetik a matek játékos oldalát.

A szervezet hivatalos neve: A Matematika Összeköt Egyesület
Adószám: 18518179-1-09
Itt olvashatsz még többet a Medve Matekról.

MOSOLY ALAPÍTVÁNY

„A Mosoly Alapítvány hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti ingyenes mese és művészetterápiával. A Mosoly terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának.”

A szervezet hivatalos neve: Mosoly Alapítvány
Adószám: 18674190-1-42
A Mosoly Alapítványról itt kaphatsz bővebb tájékoztatást.

PATENT EGYESÜLET

A Patent Egyesület, azaz a Patriarchátust Ellenzők Társasága a nők elleni erőszak áldozatainak nyújt ingyenes jogsegélyszolgálatot, pszichológiai és szociális segítséget. Az Egyesület munkatáraival készült interjúinkat itt és itt olvashatod el.

Az alapítvány hivatalos neve: Patent Egyesület
Adószám: 1819224914
Ha többet akarsz megtudni, kattints ide.

ISKOLÁK, ÓVODÁK, BŐLCSÖDÉK

A legtöbb iskolának, óvodának, bőlcsödének van alapítványa, amelyen keresztül támogatni a számodra fontos intézményt, és felajánlhatod az adód 1 százalékát.

Listánk természetesen nem teljeskörű, a Facebook-oldalunkon te is kiegészítheted a számodra fontos egyesülettel vagy alapítvánnyal. Segítsük egymást, hogy jó döntést hozzunk!