Rovatok

Hét fontos, gyerekeket segítő szervezet, amelynek felajánlhatod a személyi jövedelemadód 1%-át

A  civil szervezetek egyik fő pénzforrását jelenti a magánszemélyek által befizetett jövedelemadó 1%-a, aminek sorsáról az adózók rendelkezhetnek. Idén is május 20-ig dönthetsz arról, te melyik civil szervezetnek ajánlod fel ezt a pénzt. Ha megfogalmazódott benned, hogy gyerekekkel foglalkozó szervezetek munkáját szeretnéd segíteni, de nem ismered a lehetőségeket, akkor segítünk!

PLÜSS KOMMANDÓ

Koraszülött gyerekeknek gyűjtenek, az adományokból inkubátort és más létfontosságú orvosi eszközt vásárolnak kórházak részére.

Az alapítvány hivatalos neve: Alapítvány az Alapítványokért
Adószám: 18941548-1-41
További információért keresd fel a Plüss Kommandó honlapját.
Az alapítványról cikkünkben mi is írtunk.

SOS-GYERMEKFALU

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa  célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése. Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Alapítványunk fenntartásában. Jelenleg közel 400 gyermekről gondoskodnak. Családmegerősítő programjukkal segítik a nehéz helyzetbe került szülőket, hogy megelőzzék a gyerekek kiemelését a családból.


Hivatalos név: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
Adószám: 18212718-2-42
Még több információt itt kaphatsz.

KÉK VONAL

Telefonos és chat, valamint emailben elérhető lelkisegély szolgálatuk 24 órában elérhető. A kamaszok mentális egészségéért online programsorozatot indítottak 2022 januárjában amelynek keretében hasznos cikkekel podcastokkal, szakemberekkel készült interjúkkal és online kurzusokon elsajátítható módszerekkel tippekkel látják el a kamaszokat és szüleiket.

A szervezet hivatalos neve: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Adószám: 18058118-1-41
Ha még több információra vágysz, kattints ide.

TANulás MÁSként

A tanulásban támogatásra szoruló gyermekeken és családjaikon kíván segíteni, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az autistákra, illetve olyan gyermekekre, akik a család szegénysége és a szülők alacsony iskolázottsága miatt kerültek hátrányos helyzetbe. Az alapítvány gyermekek (kisgyermekek és iskoláskorú fiatalok) jóllétéhez és fejlődéséhez nyújt támogatást jellemzően pedagógiai eszközök használatával. Cél a szociális és kommunikációs, valamint a tanulási és gondolkodási képességek fejlesztése.

A szervezet hivatalos neve: TAnulás MÁSként Alapítvány
Adószám: 19038766-1-43
További információért kattints ide.

ROMAVERSITAS

A Romaversitas Alapítványt a felsőoktatásban tanuló roma fiatalok támogatására hozta létre egy romákba álló értelmiségi kör 1996-ban. Hisznek abban, hogy hosszú távon kell a roma fiatalok oktatásába fektetni, mert ez vezet fenntartható és széleskörű társadalmi változáshoz.

A szervezet hivatalos neve: Romaversitas Alapítvány
Adószám: 18175079-1-42
Még több tudnivalóért kattints ide.

UNICEF MAGYARORSZÁG

A gyerekek lelki egészségéért küzdenek, fellépnek a gyermekbántalmazás ellen, síkra szállnak a gyerekek jogaiért és a jövőjükért. Segítő programjaikkal a legkiszolgáltatottabb gyerekeket támogatják. Bevonják a fiatalokat is, és hallatják a hangjukat az őket érintő problémák esetén. Az adó 1%-ából befolyó összegek teljes egészében a hazai tevékenységüket finanszírozzák, magyar gyerekek segítésére fordítják.

A szervezet hivatalos neve: UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Adószám: 18122718-2-42
További információt itt találsz a szervezetről.

VÁRDA HAGYOMÁNYŐRZŐ KULTURÁLIS EGYESÜLET

Az ukrán-orosz háború kitörésekor az Egyesület elsősorban gyógyszeradományokat kezdett el gyűjteni, amelyet az Egyesület tagja mindennap autóval szállítanak át ukrán kórházaknak, köztük számos gyerekkórháznak.

A szervezet hivatalos neve: Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesület
Adószám: 12294619-1-15
Ha többet szeretnél tudni, kattints ide.

Gyűjtésünk nem teljeskörű, a Facebook-oldalunkon te is kiegészítheted a számodra fontos egyesülettel vagy alapítvánnyal. Segítsük egymást, hogy jó döntést hozzunk!
Listánk első részét EZEN A LINKEN ÉRITEK EL!