Rovatok

„A világ egyre fenyegetőbbé és kiszámíthatatlanabbá válik, és a gyerekeknek egyre nagyobb szükségük van a segítségre”– Kinek add az adód 1 százalékát?

Nehéz a döntés, kinek add az 1%-odat. Cikksorozatunkban gyermekekkel foglalkozó szakembereket, olvasókat és diákokat faggattunk, ők kiket segítenének. Megkérdeztük Labancz Dánielt, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetek programjának koordinátorát, mit tanácsol lapunk olvasóinak.

Labancz Dániel, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövetek programjának koordinátora

Gyerekkel vagyunk: A Gyerekkel vagyunk készített egy listát olyan szervezetek adataival, amelyek gyerekekkel foglalkoznak, hogy ezzel segítse azokat, akik a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát ilyen típusú szervezetnek kívánják felajánlani. Te kinek adod az adód 1%-át, és mit tanácsolsz az olvasóknak?

Labancz Dániel: Az adóm 1%-át idén is az UNICEF Magyarországnak ajánlom fel, mert a szervezet Fiatal Nagykövetek programjának vezetőjeként pontosan látom, mennyi mindent tesznek a gyerekekért. A gyerekekért, akiknek ebben a mindinkább kiszámíthatatlanabbá, fenyegetőbbé váló világban egyre inkább szükségük van a segítségre. Hiszen az olyan nagy, az egész társadalmat átható krízisek, mint a COVID-19 járvány, az ukrajnai háború, vagy a globális klímaválság az ő életükre is komoly hatással vannak.

Az UNICEF a világ legnagyobb gyerekjogi szervezeteként nemcsak az olyan válság sújtotta térségekben segít, mint Ukrajna, Kongó vagy Szíria, hanem itthon is. Hazai programjaival a legvédtelenebbeket és a legkiszolgáltatottabbakat támogatja.

Kérem, aki teheti, ajánlja fel adója 1%-át az UNICEF Magyarországnak, hogy itthon is tovább folytathassuk a munkánkat.

A Gyerekkel vagyunk listáját ITT és ITT találod.