Rovatok

„Fontosnak tartom a koraszülöttekkel foglalkozó szervezetek munkáját” – Kinek add az adód 1%-át?

Nehéz a döntés, kinek add az 1%-odat. Cikksorozatunkban gyermekekkel foglalkozó szakembereket, olvasókat és diákokat faggattunk, ők kiket segítenének. A tanulás mellett diákmunkát is végző Simon Alexandra egyetemistát is megkérdeztük, ő milyen szervezetet ajánl olvasóink figyelmébe.

Simon Alexandra egyetemista (Fotó: Szirbek Anita)

Gyerekkel vagyunk: A Gyerekkel vagyunk készített egy listát olyan szervezetek adataival, amelyek gyerekekkel foglalkoznak, hogy ezzel segítse azokat, akik a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát ilyen típusú szervezetnek kívánják felajánlani. Te milyen szervezetnek adod az 1 százalékodat, és mit tanácsolsz az olvasóknak?

Simon Alexandra: Adóm 1% át annak a frizbícsapatnak adom, amelyben rendszeresen sportolok. De a Gyerekkel vagyunk listájáról is szeretnék az olvasók figyelmébe ajánlani egy alapítványt. A Plüss Kommandó (Alapítvány az Alapítványokért) szervezet inkubátorokra és más koraszülött életmentő eszközökre gyűjt, amelyeket kórházaknak adományoznak. A nagynénéim ikrek, akik koraszülötten jöttek a világra, és több hétig inkubátorban tartották őket, hogy túléljenek. Ezért is tartom nagyon fontosnak a koraszülöttekkel foglalkozó szervezetek munkáját.

A Gyerekkel vagyunk listáját ITT és ITT találod.
A Plüss Kommandó alapítójával, Nyilka Ildikóval készült interjúnkat életéről, traumájáról ITT olvashatjátok.