Rovatok

„A jövő a miénk, a gyerekeké és a fiataloké” – Kinek add az adód 1 %-át?

Nehéz a döntés, kinek add az adód 1%-át. Cikksorozatunkban gyermekekkel foglalkozó szakembereket, olvasókat és diákokat faggattunk, ők kiket segítenének. Gyurkovics Kornél diákot, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetét is megkérdeztük, ő mit tanácsol lapunk olvasóinak.

Gyurkovics Kornél, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövete

Gyerekkel vagyunk: A Gyerekkel vagyunk készített egy listát olyan szervezetek adataival, amelyek gyerekekkel foglalkoznak, hogy ezzel segítse azokat, akik a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát ilyen típusú szervezetnek kívánják felajánlani. Te mit tanácsolsz az olvasóknak?

Gyurkovics Kornél: Ha már én is adóznék, az adóm 1%-át az UNICEF Magyarországnak ajánlanám fel. A szervezet fiatal nagyköveteként tudom, milyen keményen dolgozik azért, hogy segítséget nyújthasson a rászoruló gyerekeknek. Magyarországon a Kilátó Élményprogram például a gyerekvédelemben élőknek, a Rajtad áll a jövőd! a hozzám hasonló tizenéveseknek, a Kiber Kresz kampány pedig az online zaklatás áldozatainak segít. Az UNICEF tudja, hogy a jövő a miénk, a gyerekeké és a fiataloké. Aki őket segíti, a közös jövőnket segíti, ezért is kérek mindenkit arra, hogy ha teheti, adója 1%-ával támogassa az UNICEF Magyarországot.

A Gyerekkel vagyunk listáját itt és itt találod.