Rovatok

„A Kispesti Tanoda fantasztikus munkát végez” – Kinek add az adód 1%-át?

Nehéz a döntés, kinek add az 1%-odat. Cikksorozatunkban gyermekekkel foglalkozó szakembereket, olvasókat és diákokat faggattunk, ők kiket segítenének. Wagner Mátyás gimnazistát is megkérdeztük, ő milyen szervezetet ajánl olvasóink figyelmébe.

Wagner Mátyás (Fotó: Szirbek Anita)

Gyerekkel vagyunk: A Gyerekkel vagyunk készített egy listát olyan szervezetek adataival, amelyek gyerekekkel foglalkoznak, hogy ezzel segítse azokat, akik a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát ilyen típusú szervezetnek kívánják felajánlani. Te mit tanácsolsz az olvasóknak?

Wagner Mátyás: 17 éves vagyok, még nem dolgozom, nem adózóm, ezért nincs 1%-om sem. Egy szervezetet azonban ajánlanék az olvasóknak a listáról, mégpedig a Kispesti Tanodát (TAnulás MÁSként Alapítvány), ahol egy évig dolgoztam önkéntesként. A Tanodában hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújtanak segítséget a tanulásban, valamint szabadidős programokat szerveznek számukra. Az önkénteseket egy-egy gyerekhez osztják be.  Én Petivel,  egy diszlexiás kisfiúval foglalkoztam egy éven át. Tapasztalatból tudom, hogy mennyit számított Petinek a sok-sok odafigyelés és törődés, amit a tanodában kapott. Nemcsak a konkrét korrepetálás, hanem a kedves légkör, az elfogadás, a beszélgetések, a játék is. A Tanoda szerintem fantasztikus munkát végez. Támogassátok!  

A Gyerekkel vagyunk listáját ITT és ITT találod.