Rovatok

A hírekben megjelenő erőszakos képek, a nehezen feldolgozható információk miatt sokan pánikolhatnak – Segíthet a Kék Vonal

A Kék Vonal a közösségi oldalán hívta a figyelmet arra, hogy a hírekben megjelenő erőszakos képek, a nehezen feldolgozható információk könnyen pánikot kelthetnek, zavarodottságot okozhatnak főleg a 24 év alatti személyekben. Nekik szeretnének segíteni.

A Kék Vonalnál azok jelentkezhetnek, akik a kamasz gyerekeik miatt aggódnak, de bárkinek segítséget nyújtanak, akinek a jelenlegi helyzetben támogatásra van szüksége. Telefonhívást is lehet kezdeményezni, vagy regisztrálni a chatszobába.

Ne maradj egyedül, ha össze vagy zavarodva vagy ha pánikolsz! Hívd a Kék Vonal ügyelőit a 116-111-es számon, akár éjjel és hétvégén is. Egy barátságos hang fog a vonal végén fogadni, és elég egy becenévvel bemutatkoznod. Számíthatsz ránk most is, ahogyan az év összes többi napján is!
Ha már felnőtt vagy, és egy gyerek vagy kamasz miatt aggódsz, hívd a Kék Vonal felnőtteknek fenntartott vonalát, a 116-000-át, amely szintén ingyenes és anonim.
Ha már elmúltál 24 éves, és érzelmi támogatásra van szükséged, keresd bátran a felnőttek lelkisegély-vonalait:
Országos Kríziskezelő: +36-80-20-55-20
Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok: 116-123
Caritas Lelkisegély: 06-80-505-503
DélUtán (időseknek): 06-80-200-866”
– írták posztjukban, amelyet teljes egészében itt olvashatsz el.