Rovatok

5 szuper játszótér hétvégi kirándulásokhoz – Ezek a legjobbak Magyarországon

Már nagyon várjuk a tavaszt, a jó időt, és a gyerekeket is egyre nehezebb a lakásban tartani. De hova kiránduljunk, hol fárasszuk le a kicsiket? Mutatunk 5 igazán szuper játszóteret szerte az országban!

Kalandváros, Szombathely

A Kalandváros az ország legnagyobb szabadtéri játszótere. Itt minden korosztály jól érzi magát, mindenki megtalálja a neki való játékokat. A legkisebbeket homokozók, dombcsúszdák és hinták várják, a nagyobbak egy kilenctornyú várat fedezhetik fel. Ami rendkívül szimpatikus, hogy mozgáskorlátozott gyerekeknek számára is vannak lehetőségek, ők is tudnak játszani.

Toboz játszótér, Balatonfenyves

A Balaton déli partjának legkülönlegesebb játszótere kétségkívül a Toboz. A játszótér óriási tobozokat formázó játékokkal várja a gyerekeket a fenyvesi szabadstrandon.

Kerekerdő Élménypark, Debrecen

A debreceni Kerekerdő Élménypark 2022 áprilisában nyitja meg kapuit. Úgy alakították ki, hogy a legkisebbek és nagyobb gyerekek is jól érezzék magukat, rengeteg felfedeznivaló várja a gyerekeket: van beszélő fa, hajóhinta, kőkorszaki vizibicikli, labirintus és drótkötélpálya.

Mátyás király játszópark, Visegrád

A Mátyás király játszóparkot a Várhegy aljában vitézek őrzik, ezért már a bejáratnál a mesében érezhetik magukat a gyerekek. A különböző játékokhoz különböző labirintusokon juthatnak el a kicsik, közben pedig Mátyás király történetével ismerkedhetnek.

Kis fizikus játszótér, Pécs

Uránvárosban található a Kis fizikus játszótér, ami hiánypótlónak számít, ugyanis közvetlen mellette egy kávézó van, ahol a szülők is kellemesen tölthetik az időt úgy, hogy a porontyokat is szemmel tarthatják. Kicsiknek is és nagyoknak is tökéletes ez a játszótér, utóbbiak a fizika törvényeivel is ismerkedhetnek.

Forrás: pecsimami.hu

Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál még hasonló témákról, iratkozz fel hírlevelünkre!