Rovatok

5 hasznos és egyszerű tipp, hogy spórolj az élelmiszeren

Az árak szinte napról napra emelkednek, egyre több embernek kell szorosabbra húznia a nadrágszíjat. A koronavírus alatt sokan elvesztették az állásukat, csökkent a család bevétele, ráadásul most az orosz-ukrán háború miatti drágulások miatt is anyagi gondokkal is küszködnek sokan.

Az élelmiszerek ára folyamatosan emelkedett az elmúlt évben, és nem fog változni a közeljövőben sem. Márpedig a családok az étkezésre költik a legtöbb pénzt, mert enni kell. Nincs más hátra, be kell vetni néhány hathatós módszert a kiadások csökkentésére. Mindjárt kínálunk is négy remek módszert. Ezek közül többet is alkalmazhatnak a családok.

Használj alkalmazást a költségcsökkentéshez

Manapság szinte mindenre létezik valamilyen telefonos alkalmazás. Nincs ez másképp a pénzkezeléssel kapcsolatban sem. A legjobb költségvetés-tervező alkalmazások segítenek összegezni a bevételeinket és kiadásainkat, így teljes mértékben naprakészek lehetünk pénzügyeinkkel kapcsolatban. Amennyiben folyamatosan nyomon követjük vásárlásainkat, tudjuk mikor, mire és mennyit költöttünk, kialakíthatunk egy jó rendszert magunknak, javíthatunk költési szokásainkon, elkezdhetünk spórolni, félretenni. Korábban már írtunk ilyen alkalmazásokról, ebben a cikkben gyűjtöttük össze a legjobbakat.

Olyan ételeket vegyél, amiket meg is esztek – és a mennyiség is legyen reális

Bizonyára hallottál róla, hogy nagy tételben kifizetődőbb az élelmiszervásárlás – hacsak nem veszel annyit, hogy rádromlik. De ha nem veszel nagy tételeket, akkor se vigyél haza túl sokat olyan ételekből, amelyeket biztosan nem eszik meg a család.

Felsoroljuk, mi az, amiből érdemes felhalmozni:
– olyan ennivaló, amit a család biztosan elfogyaszt, mielőtt lejárna a szavatossági ideje
– hosszan eltartható élelmiszer, amilyen a méz vagy a szárazbab
– háztartási termékek, például vécépapír, szappan, tisztítószerek

Tárold megfelelően az élelmiszereket a hosszabb eltarthatóság érdekében

Hányszor gyűjtöttél be zacskós salátákat, hogy aztán egy hét múlva bukkanj rájuk, ahogy a hűtőszekrény alján, hervatag, lucskos-nyálkás állapotban szomorkodnak? Tanuld meg, hogy melyik élelmiszert hogyan tárold a leghelyesebben ahhoz, hogy minél frissebb és élvezetesebb maradjon. Az alma például három hónapig is ép marad, ha a fridzsider alsó fiókjában tárolod, míg a tej meg a joghurt a leghidegebb részre kerüljön.

Vásárlás előtt tarts szemlét a hűtőben és a kamrában

Különben újra (sokadszorra) megveszed azt, ami már rég ott tornyosul, és csak arra vár, hogy megromoljon, mielőtt sor kerülne rá. Vess tehát egy pillantást a meglévő készleteidre, mielőtt azokat kibővítenéd.

Ne dőlj be a boltok trükkjeinek!

Ne feledd, hogy az üzletekben csalafinta módon úgy teszik ki az árut, hogy a drága cikkek mellett haladj el, és csak a végén, a kasszánál csodálkozz rá az akciós termékekre, hogy elcsábulj és pénzt költs, abban a hiszemben, hogy spórolsz. Ezekről a trükkökről ebben a cikkünkben írtunk, olvasd el, tanulságos!

Tetszet ta cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre! Most a hírlevélre feliratkozók között hetente 20 db 20.000 Ft-os ajándékutalványt is sorsolunk ki.