Rovatok

Négy ingyenesen látogatható lombkorona-tanösvény Magyarországon

Remek családi kirándulást kínálnak a csodás lombkorona-tanösvények. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt különleges élmény a magasban sétálni, és közben megismerni a madarak élőhelyét. Magyarországon 11 lombkoronasétány van, közülük ajánlunk most nektek ötöt, melyek ingyenesen látogathatók.

Lombkoronasétány, Pannonhalma

A pannonhalmi lombkoronasétány a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet területén belül, a parkerdőben található. Az ösvény egy halat formáz, ami keresztény szimbólum. 80 méter hosszan, 14 méter magasban sétálhatunk. A sétány kilátópontként is működik, a panoráma pazar. A sétány akadálymentesített. Még több információ ITT.

Négy ingyenesen látogatható lombkorona-tanösvény Magyarországon
Tardosi lombkorona tanösvény, Süttő

A Gerecsében található magaslati tanösvény egy kőfejtő helyére épült. 105 méter hosszú, és 11 méteres a legmagasabb pontja. Jellegzetessége, hogy köralakú, és átível egy időszakos vízfolyás felett. Babakocsival, kerekesszékkel is látogatható. Még több információ ITT.

Karcagi Parkerdő és Lombkoronasétány

A karcagi lombkoronasétány jóval hosszabb, mint a korábban említettek, 314 méter hosszú. 6 méter magasban sétálhatunk, az út végén pedig két hatalmas csúszda is várja a gyerekeket. A parkerdőben mosdó és WC is található, ezek használata is ingyenes. Még több információ ITT.

Kaszói lombkoronasétány

A kaszói kirándulóközpont területén található a lombkoronasétány, ami 9 méter magas és 124 méter hosszú. Ha végigsétálunk rajta, megismerhetjük a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágát. Ez a tanösvény is ingyenesen látogatható, de térítés ellenében idegenvezetőt fogadhatunk. Különlegessége, hogy egy magasles is várja itt a látogatókat.
Még több információ ITT.