Rovatok

Három dolog, amit használtan is nyugodtan megvehetsz a babának

Ha jön a baba, az újdonsült és tapasztalatlan szülők hajlamosak sokkal több pénzt kiadni, mint amennyi valójában szükséges. Vannak dolgok, amiből egyáltalán nem kell újat venni, használtan is tökéletesen ellátják a feladatukat.

Gyerekágy

A babaágyakat pár évig használják csak a gyerekek, a keretnek az esetek többségében semmi baja. Megfelelő fertőtlenítés után nyugodtan használható, elég, ha csak a matracból veszünk újat.

Gyerekruhák

Ha valaki nem akar bodyt használtan venni, az teljesen érthető, de vannak olyan ruhadarabok, amikért felesleges vagyonokat kiadni. Ilyen például a babacipő, vagy ahogy régen hívták, a kocsicipő, és a téli overál. A kis csipőkben még nem lépegetnek a babák, inkább csak csinos rajtuk és melegeíti a lábacskáikat. Az overál esetében pedig az a szomorú helyzet, hogy általában egy szezonra vesszük, mert kinövi a csemete, tehát tönkremenni sem tud igazán. Érdemes körülnézni a Facebook Marketplace-en vagy tematikus csoportokban, mert az új termékek árának töredékéért tudunk beszerezni szuper darabokat.

A használt ruhák esetében nagyon fontos, hogy az első mosás előtt beáztassuk őket, sőt utána – amit lehet – vasalni is érdemes, ez is fertőtlenít. A fehéreknek mehet a magasfokú, fertőtlenítő program.

Játékok

A játékok között rengeteg olyan van, amit érdemes használtan beszerezni. Ilyenek a kirakósok, az építőkockák, a zenélő, forgó babajátékok. A kulcs itt is a megfelelő fertőtlenítés.