Rovatok

Tedd emlékezetessé a húsvéti napokat az egész családnak!

Tavasszal ünnepeljük a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Ez remek lehetőség arra, hogy a gyerekekkel közösen alkossatok és szórakoztató prgramokat szervezzetek. Lehet tojásokat festegetni, a fűben keresgélni a nyuszi tojta ajándékokat, hétfőn pedig várni a locsolókat. Mutatunk nyolc programot, amit mi is nagyon szeretünk.

Szervezz tojásvadászatot!

1. Szervezz húsvéti tojásvadászatot!

Rejts el különféle matricákat, cukorkákat stb. műanyag húsvéti tojásokba, és dugd el őket a lakásban vagy a kertben! Töltsd meg a tojásokat olyan cédulákkal, amelyekre különböző feladatokat írsz. Például: „Vágj nyuszipofát!” „Találj ki öt mesés nyuszinevet 10 másodperc alatt!” Így a húsvéti tojásvadászat még szórakoztatóbb lesz!

Nyuszis füzér

2. Készítsetek nyuszis girlandot!

Vágj ki néhány egyszerű nyusziformát papírból, és díszítsd őket filctollal, zsírkrétával vagy színes ceruzával. Gondold át, milyen színeket és mintákat szeretnél használni, és melyek fognak együtt a legjobban mutatni. Lyukasztóval lyukaszd ki az egyes nyuszifüleket. Győződj meg róla, hogy a fülek elég szélesek, majd fűzd fel őket egy hosszú fonalra. Keress egy helyet, ahová felakaszthatod a füzért!

3. Díszítsétek matricával a lakást!

Színes fal- vagy ablakmatricákkal egyszerűen és olcsón tudsz húsvéti hangulatot teremteni a lakásba. Figyelj oda vásárláskor, hogy ne legyen mérgező anyag a matricákban, így a kis kezek is le tudják húzni és fel tudják ragasztani őket. Bónusz, ha világítanak is a sötétben!

Készítsetek vicces családi fotókat!

4. Fotózzátok le a családot!

A tavaszi szezon remek alkalom a családi fotózásra – az időjárás meleg és napos, a fák pedig már virágoznak. Ha a kisgyerekek nehezen tudnak fókuszálni, ragassz egy kis plüssállatot a fényképezőgép vagy a telefon tetejére.

A tojásfestés jó móka

5. Tojásfestésre fel!

Nem húsvét a húsvét, ha nem díszítünk tojást. Ez az évszázados hagyomány olcsó és szórakoztató mulatság. Használj filcet, színesceruzát vagy ételfestéket. Minden korosztály imádni fogja a játékot.

6. Kiránduljatok sokat!

A tavaszi szünet nagyszerű lehetőség, hogy kimozduljunk és élvezzük az időjárást. Használd ki az alkalmat, hogy felidézzétek a boldog családi emlékeket, vagy megcsodáljátok a titeket körülvevő természetet.

Nézzétek meg közösen például a nagyszerű Nyúl Péter című filmet

7. Nézzetek húsvéti családi filmeket közösen!

Nem tartjuk igazán jó ötletnek, ha a gyerekek sok időt töltenek a képernyő előtt, de a közös filmnézés nagy élmény az egész családnak. Jó összebújni ilyenkor a gyerekeinkkel, hogy együtt élvezzük az aranyos családi filmeket – különösen, ha aranyos állatok szerepelnek bennünk. A húsvéti kötelező filmek közé tartozik a Roger nyúl a pácban, a Nyúl Péter, Brian élete vagy a Jézus Krisztus Szupersztár a nagyobbaknak.

A keresztény vallás szerint a húsvét Krisztus feltámadásának ünnepe

8. Látogassatok el a húsvéti körmenetre!

A szombati húsvéti körmenet nemcsak a vallásos családok számára lehet élmény. A tradíció szerint a körmenet után szentelik meg a húsvéti étkeket: a főtt sonkát, kalácsot, tojást és a tormát.