Rovatok

3 szuper dolog, amit maradék színes ceruzákból készíthetsz

Az általános iskola alsó tagozatában úgy fogynak a színes ceruzák, mintha ennék őket a gyerekek. Folyamatosan venni kell az újakat, a pár centis ceruzavégek pedig csak gyűlnek és gyűlnek. Utánajártunk, mire lehetne használni az elkopott ceruzákat, hogy ne a szemetesben végezzék.

1. Ceruzatartó

Nagyon egyszerű és mutatós ceruzatartót készíthetünk, ha egy konzervdobozt körberagasztunk a rövidke ceruzákkal. Hosszában rendezzük el őket, kisebbet, nagyobbat vegyesen. 

2. Képkeret és betűképek

Költséghatékony, és nagyon menő dekoráció gyerekszobákba, ha egy szélesebb képkereteket körberegasztunk maradék színes ceruzákkal. Betűképeket is készíthetünk, a ceruzákat itt fektetve kell elrendezni, így formázhatjuk meg belőlük a gyerek nevének kezdőbetűjét.

Forrás: callmekatie.com; wellappointeddesk.tumblr.com
3. Nyaklánc

Aki szívesen használ fűrészt és fúrót, az nyakláncot is készíthet. Fel kell szabdalni 7 mm-es darabokra a cerkákat, majd egész vékony fúrószárral átfúrni a közepüket. Az így kapott ceruzagyöngyöket keskeny bőrszalagra fűzhetjük fel. Másfajta “medált” is készíthetünk, ha 2-3 centis darabokat fenn, az oldalukon fúrunk meg, és így fűzzük fel őket. 

Forrás: designmom.com

Aki nem szeretne pepecselni, de sajnálja kidobálni a ceruzákat, beruházhat egy ceruzahosszabbítóra is. Többfélét is lehet kapni, drágábbat, olcsóbbat is, mindegyik segít abban, hogy a színesceruzákat és grafitokat jó sokáig tudjuk használni.