Rovatok

Gyermeknap – A legjobb ingyenes programok országszerte

Magyarországon május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyereket, ennek apropóján pedig szuper rendezvények várják a családokat egész hétvégén, szerte az országban. Mutatjuk az ingyenesek közül is a legérdekesebbeket!

Országszerte kinyitnak a tűzoltólaktanyák

Gyereknap alatt idén is szabad lesz a bejárás a tűzoltószertárakba, 283 tűzoltóegység csatlakozott a Nyitott szertárkapuk nevű kezdeményezéshez. A gyerekek kipróbálhatják a felszereléseket, és a járműveket. A tűzoltók próbariasztásokat is tartanak, az érdeklődők azt is láthatják, ahogy a lánglovagok lecsúsznak a csövön, és bekapcsolják a szirénákat. A programban résztvevő tűzoltóságok listáját itt találod.

Gyereknap a Városligetben – Budapest

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a fővárosi önkormányzattal karöltve hosszú kényszerszünet után újra színes programokkal kedveskedik a családoknak. Lesz több színpad rengeteg fellépővel, a nemzetek utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, ételeit, lesznek sportbemutatók, elsősegélybemutató, és még sorolhatnánk.

GyereKert – Gyermekfesztivál a Színházkertben – Veszprém

Veszprémben ötnapos programsorozattal kedveskednek a gyerekeknek. Gizella királyné udvarává változik a Színházkert, meghívva a legkisebb polgárokat egy feledhetetlen mesés mulatságra. Megelevenedik a lovarda, a könyvtár, a palota kert, a lovag terem, sőt még a trónterem is! A gyerekek saját udvari zászlót varrhatnak maguknak.

Gyermeknap Pécsen

Pécsen több helyen is különleges programokkal várják a gyerekeket. A Zsolnay-negyedben gyereknapi piknik lesz lovagi tornával, koncertekkel, az Expo Centerben tűzoltóautókat, mentőhelikoptert, kukásautót lehet kipróbálni, de lesznek társasjátékok, állatsimogató, motorozás és ugrálóvár is. A Pécsi Állatkertben is meglepetéssel készülnek a családoknak.

Gyereknap Tokajban

Május 29-én, vasárnap a Fesztiválkatlanban rendezik meg a Tokaji gyermeknapot. Lesznek ugráló- és légvárak, arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, tánc és bohócműsor is.

Hírös Agóra családi hétvége – Kecskemét

Kecskeméten is több ponton zajlanak majd az események: a Deák téren lesz Ciróka Királyság, mesehősökkel találkozhatunk a városközpontban, a HA Kulturális Központban táncházzal és előadásokkal várják az érdeklődőket. A kecskeméti Vadaskert előtti parkban lesz bűvészbemutató, gyerekszínház és koncert is.

Gyereknap Gemencen

A Gemenc Zrt. játékos programokkal várja 2022. május 29-én, vasárnap a kisgyermekes családokat. Népi játékokat lehet kipróbálni, lesznek kézműves foglalkozások, virtuális lövészet, és interaktív dob-show.

Aktív családi nap az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrparkban

Hajóson nem csak borünnep lesz ezen a hétvégén. Az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület családi napot szervez május 28-án, szombaton. Vezetett gyalogos és kerékpáros bivalynéző túrákon vehetnek részt az érdeklődők. A túraútvonal pihenőhelyén lesz bivaly étel kóstoló, szarvasgomba kutyás kereső bemutató, kemencés sütés, gyógynövény ismereti bemutató és teakóstoló, terápiás kutya bemutató, arcfestés és különböző játékok.