Rovatok

5 hazai kastély, amit a gyerekek is garantáltan izgalmasnak találnak

A várak után most azokat a hazai kastélyokat mutatjuk be, ahol a gyerekek is jól érzik magukat, lányok és fiúk egyaránt. Egy kastélylátogatás olyan, mintha egy mesekönyvbe lépnénk, az egész család egy kisebb varázslat részese lehet.

Grassalkovich-kastély, Hatvan

A hatvani Grassalkovich-kastély és a Vadászati Múzeum nagy élmény lesz a gyerekeknek. A vadászati kiállítás önmagában is nagyon érdekes, de lehet ijászkodni is, ki lehet próbálni a lézervadászatot, gyerekcsoportoknak pedig múzeumpedagógiai foglalkozások vannak. Az Élménytér játszóház és gyermekfoglalkoztató az ovisokat és az alsósokat várja ügyességi játékokkal. A Vadismereti tér a nagyobb gyerekeknek való, nagyító és mikroszkóp alatt vizsgálhatnak állatokat, növényeket, illatmintákkal, fametszetekkel ismerkedhetnek meg.

Jegyárak és információ ITT.
Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastély Erzsébet királyné és Ferenc József kedvenc pihenőhelye volt. A legkisebb látogatók Egér Elemér segítségével fedezhetik fel a gyönyörű termeket. A játéklapokat a kasszánál lehet kérni. A gyerekeknek foglalkozásokat tartanak a lovardában, a barokk színházban és a kastély parkjában is. A kastélyban kialakítottak egy kisgyermekes szobát babagondozásra és etetésre, a kávézóban is van külön gyereksarok. A kastélyparkban mezítlábas ösvény is található.

Jegyárak és információ ITT.
Helikon Kastélymúzeum, Keszthely

A keszthelyi Festetics-kastélyban is gondoltak a gyerekekre. A kertben vasútpálya várja őket, hároméves kortól egyedül is körbeutazhatnak a szénnel fűtött gőzmozdonnyal. Tavasztól őszig igazi hintóval is lehet utazni, korhű ruhában lehet fényképezkedni. Az udvaron játszótér is van. Gyönyörű a pálmaház és a madárpark is.

Jegyárak és információ ITT.
Wenckheim-kastély, Szabadkígyós

A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb Wenckheim-kastélya Békéscsabától 10 kilométerre, Szabadkígyóson bújik meg. Főépülete tornyokkal, loggiás terasszal díszített, 52 szobája van és 365 ablaka van. Akár egy Disney-mese helyszíne is lehetne. A gyönyörű parkban található játszótér a kastélypark egykori életét idézi meg. Itt is vannak múzeumpedagógiai foglalkozások külön óvodásoknak, alsósoknak, felsősöknek, és középiskolásoknak.
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély jelenleg előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Jegyárak és információ ITT.
Sándor-Metternich-kastély, Bajna

2021-ben nyílt meg az Ördöglovas kastélya Bajnán. Ördöglovasnak gróf Sándor Móricot nevezték, ő lakott itt egykor a családjával. A gróf a legenda szerint a kastély erkélyéről is leugrott a lovával, sőt a házában is lóháton közlekedett.
Az interaktív kiállítás részeként egy szimulációs eszköznek köszönhetően a gyerekek is átélhetik Móric hajmeresztő lovas mutatványait. Szinte minden kiállítási tárgyhoz közel lehet menni, meg lehet fogni.
A kastély későbbi örököse, Metternich-Sándor Paulina divatdiktátor volt a maga korában, az ő ruhatárába is beleshetünk.

Jegyárak és információ ITT.