Rovatok

Ha nincs otthon medence – A legjobb vizes játékok nyárra

Ha már 40 fok van, de nincs medencénk, jól jöhet a gyerekeknek pár pancsolós játék, amivel elüthetik az időt, közben pedig felfrissülnek egy kicsit. Ehhez adunk most ötleteket!

A legjobb vizes játékok nyárra
Tojásfutás vízibombákkal

A szabály ugyanaz, mint a normál tojásversenyben: minden játékosnak egy kanálon kell egy vízibombát A-ból B-be szállítania. Ha elejti a bombáját, és az fel is robban, vissza kell mennie a kiindulási pontra, és újra kell próbálkoznia. Aki először ér célba vízibombájával, az nyer. Úgy is versenyezhettek, hogy a vízibombákat a gyerekek a térdeik közé szorítják. Ezeket a játékokat bármelyik parkban, vagy a játszótéren is kipróbálhatjátok.

Varázsoljatok szivárványt!

Nyáron mi magunk is varázsolhatunk szivárványt, a gyerekek imádják! Egy kerti locsólóra lesz szükség hozzá, amit úgy állítunk be, hogy finom permetet szitáljon. Ha a vízsugárra rásüt a nap, kész is a szivárvány! Az már csak hab a tortán, hogy szaladgálni is lehet a locsóló alatt.

Vízicsúszda

Ha van a kertben csúszdátok, akkor azt nagyon egyszerű vízicsúszdává alakítani. A kerti csapra csatlakoztatott slag végét a csúszda tetejére kell rögzíteni úgy, hogy a csúszdán folyjon le a víz. A csúszás élménye ettől megsokszorozódik, extra gyors lesz, nem akad. Ha nincs csúszdátok, akkor vásároljatok egy erősebb műanyag fóliát, és terítsétek a fűre. Alaposan vizezzétek be, és máris mehet a csúszkálás!

Vizibombás pinata

Ugyanazon az elven működik, mint a szülinapi pinata, csak itt lufikat kell megtölteni vízzel, majd valahova fellógatni. A gyerekek felváltva üthetik a léggömböket bottal, és izgulhatnak, kinek a nyakába zúdul a frissítő víz.

Egyszerű pancsoló

Egy kisebb, felfújható pancsoló szinte minden erkélyen vagy gangon elfér. Ha másra nincs lehetőség, a kicsik azt is nagyon élvezik, ha ide beülhetnek egy kicsit hűsölni, és közben megúsztathatják a játékaikat.