Rovatok

Szuper barlangtúrák a legmelegebb nyári napokra

Kánikulában gyerekekkel kirándulni nem sokan indulnak el, ám nem mindegy, mi az úti cél! A nagy melegben jól eshet egy barlang hűvöse, tökéletes alternatíva, ha unjátok már a strandokat. Összegyűjtöttük azokat a barlangsétákat, melyeket gyerekekkel is bevállalhattok.

Tapolcai-tavasbarlang, Tapolca

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban interaktív módon ismerhetik meg kicsik és nagyok a csodálatos karsztvidékek világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolják a látogatókat a barlangok világában. Természetesen csónakázni is lehet, és játszótér is van.

További információ és jegyárak ITT.

Csodabogyós-barlang, Balatonederics

A Csodabogyós-barlang tanbarlangnak is kiváló, alkalmas a barlangjárás és barlangkutatás elsajátítására, könnyen járható. A barlang 6 km hosszú, de a túrák ennek csak a töredékét érintik. A séta során rengeteg csodás cseppkövet, óriási hasadékokat csodálhatunk meg. A barlang bejáratát nem lehet kocsival megközelíteni, 40 perc sétát kell tenni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park erdejében.

További információ és jegyárak ITT.

Szemlő-hegyi-barlang, Budapest

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, és családok egyaránt, akiket igazi mesevilág várja itt. A barlang feletti parkban van egy játszótér is, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat. A túrák óránként indulnak.

További információ és jegyárak ITT.

Lóczy-barlang, Balatonfüred

Balatonfüred szélén, a Tamás-hegy aljából nyílik a Lóczy-barlang, mely április 28–tól szeptember 30-ig van tart nyitva. A város központjától autóval 5 perc alatt, gyalog 1 órás sétával érhető el. A barlangtúra körülbelül fél órás, oda-vissza 120 méter, szakvezetés is van.

További információ és jegyárak ITT.

Szent István-barlang, Lillafüred

A Szent István-barlang a különleges formájú cseppköveiről ismert: láthatunk itt Mamut-fogsort, Anyóstorkot, Mikulást, de Jancsi és Juliska is ide költözött. A túra időtartama 30 perc, a barlang járatainak összhossza több mint 1 km, a bemutatott szakasz hossza 170 méter.

További információ és jegyárak ITT.