Rovatok

Ötletes buborékfújó nagy buborékokhoz – csak 3 dolog kell hozzá

A buborékfújás örök klasszikus, a kicsik mindig imádják. Most egy izgalmas és egyszerűen elkészíthető buborékfújót mutatunk nektek, amivel elvarázsolhatjátok az aprónépet!

Hozzávalók:

  • egy darab olyan PET palack, amelyiknek a szája szélesebb
  • szigetelőszalag
  • buborékfújó folyadék vagy mosogatószer és víz

Elkészítés:

  1. A palack felső részét vágjuk le. Érdemes hegyes ollót használni, azzal beleszúrni a palackba, majd úgy körbevágni.
  2. Azt a részt, ahol vágtuk, szigetelőszalaggal ragasszuk le. Fontos! Ez a rész lesz a kicsi arca felé, azért kell beragasztani, hogy nehogy megvágja őket.
  3. Már használhatjuk is. Az üveg száját mártsuk a folyadékba, és a szélesebbik részénél már fújhatjuk is a bubikat!

Ezzel a tippel egy kicsit elszadkadhatunk a klasszikus buborékfújóktól, és a gyerekek egészen biztosan élvezni fogják a mókát.
A kisebbeket nem bátorítanánk arra, hogy a buborékfújó elkészítésében is részt vegyenek, mert a PET-palack kiszúrásához és a ragasztáshoz is komolyabb koncentráció és kézügyesség szükséges, de ha elkészült, a móka már mindenképpen közös lehet.

Buborékfújásra fel! Izgalamas lehet minden korosztálynak, mert ha óriásbuborékokat nem is tudunk fújni vele, mindenképpen nagyobbak lesznek a buborékok, mintha a boltokban kapható, klasszikus buborékfújót használnánk, és a készítés közben beszélgethetünk egy kicsit a gyerekekkel az újrahasznosításról is.