Rovatok

Rossz passzban vagy? Ezt az öt kérdést tedd fel magadnak!

Az édesanyák sok esetben hajlamosak megfeledkezni saját magukról és ezáltal a nehéz napok sokszor még nehezebbé válhatnak. Fontos, hogy megtanuljunk szeretettel fordulni saját magunkhoz is, és felismerjük az igényeinket. Ha így teszünk, a nehezebb, feszültebb helyzeteket is könnyebben fogjuk kezelni.

Akármekkora is a velünk élő kiskorú, nyűgös, nehéz napok mindig vannak. A szülők sok esetben a kicsik igényei elé helyezik a szükségleteiket, de fontos, hogy felismerjük, van pár alapvető dolog, amivel azonnal tehetünk saját “jól-létünkért”.

1. Elég hidratált vagy?
Lehet, hogy nem érzel szomjúságot, de ha nem fogyasztottál elég folyadékot, igyál egy pohár vizet.

2. Ettél az utóbbi három órában?
Ha nem, egyél valamit – fehérjét is, ne csak szénhidrátot. Az olajos magvak jól jöhetnek ilyenkor.

3. Ha picivel vagy otthon és nappal van: felöltöztél?
Ha nem, akkor vegyél fel tiszta ruhát, de ne pizsamát.

4. Mondtál ma már valami kedveset valakinek?
Tedd meg, akár online, akár személyesen. Legyen az a kedvesség minél eredetibb. Válaszd ki, mit tartasz a legelragadóbbnak az illetőn, és dicsérd nyakra-főre. Manapság a gyereked vagy a partnered lehet leginkább a célszemély, hiszen már több mint egy éve elég nagy összezártságban élünk mindannyian, úgyhogy a kedvességnek otthon van a legnagyobb keletje.

5. Túlhajszoltad magad mostanában testileg, érzelmileg, társaságilag vagy intellektuálisan? Ennek hatását napokig megsínyled. Tarts egy kis szünetet, pihenj egyedül, vagy kapcsolódj ki valamilyen könnyed szórakozással.

+1 Vártál már egy hetet?

Néha eltorzul az életfelfogásunk, és észre sem vesszük, hogy nem gondolkozunk világosan. Erre nincs semmi nyilvánvaló külső ok, egyszerűen csak megtörténik velünk. Hagyd, hogy elmúljon egy teljes hét, kerül, amibe kerül, és figyeld meg, hogy akkor is ugyanúgy érzed-e magad.