Rovatok

Színház az iskolában III. – Videó

Az V. Tantermi Színházi Szemlén a Gyerekkel vagyunk szerzői is jelen voltak, hogy beszámolhassanak az őket személyesen megérintő előadásokról. Az elmúlt napokban a k2 Színház, a Hesteg formáció és a Szabad Kurzus Alapítvány egy-egy produkciójáról olvashattatok, a Szemléről szóló sorozatunk utolsó részében pedig a Terminal Workhouse SZÓ/HŐSÖK (Szóperhősök) című, iskolai és otthoni erőszakkal foglalkozó darabjával ismerkedhettek meg. Sebő Ferenc videója.

V. Tantermi Színházi Szemle

Október 7-én és 8-án zajlott az V. Tantermi Színházi Szemle a Jurányi Házban, amelynek keretében kamaszoknak szóló, iskolákban játszható előadásokat láthattunk. A Füge Produkció által koordinált projekt egy pályázat is egyben, amelynek célja, hogy a bemutatott előadások vidéki színházakba is továbbvihetőek legyenek, illetve olyan iskolákba is ellátogathassanak velük, ahol a gyerekeknek nehezebb eljutni egy-egy színházi előadásra.

További információt a Terminal Workhouse Facebook-oldalán és a Füge Produkció honlapján találtok.

A k2 Színház Anyegin.hu című darabjáról ITT, a Hesteg formáció #énis#engemis című előadásáról és a Szabad Kurzus Alapítvány Atya, fiú… című produkciójáról pedig ITT olvashattok.