Rovatok

Egynapos játékfesztivál

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria ma, július 30-án a barátság világnapja alkalmából sok klassz programmal és meghosszabbított nyitvatartással várja a gyerekeket, kamaszokat és a felnőtteket az ingyenes játékfesztiválon.

Az egynapos esemény délelőttje a kisgyermekeké, a délután és az este pedig a nagyobbaknak kínál remélhetőleg felejthetetlen élményeket. Rendes, karszalagos családi és baráti esemény lesz hűsítőkkel, művészeti programokkal és sok társasjátékkal.

Alkotó workshoppal kezdődik a nap a 8-12 éveseknek, amelyen a gyerekek egy különleges városi hálózatot hozhatnak létre hurkapálca és papír segítségével. Az András Tünde által tartott délelőtti napközin a gyerekek kísérő nélkül vehetnek részt, így a szülők kikapcsolódhatnak egy kicsit, hogy megtekintsék a kiállítást vagy beüljenek egy kávéra a környéken.

A Van itt valaki? című kreatív írás foglalkozás a 14-18 éveseknek szól, akik a közös történetszövés közben megismerkedhetnek egy-két dramaturgiai játékszabállyal is Győri Lívia médiapedagógus vezetésével. Lesz egy Mobilfotós workshop is, amelyen szakember avatja be a résztvevőket a tökéletes fotó elkészítésének titkaiba, amihez csak egy mobiltelefonra lesz szükségük. A foglalkozást Trojkó Ildikó és Lipták Ágnes művészoktatók vezetik.

A programok a galériában jelenleg megtekinthető BIG médiamunkák 2020-21 című kiállításhoz is szorosan kapcsolódnak. 

Délután 5-től társasjátékklubbá alakul át a galéria, ahol több mint 15 féle játék közül lehet választani. Játék közben a kiállításon látható műtárgy-játékokat is megismerhetik a kölykök, így például végre megtanulhatják azt is, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát.

Az említett programokon kívül több más, önállóan végezhető tevékenységekben is részt vehetnek a látogatók. A Deák17 Galéria első saját Dixit játékának közös megalkotására is várnak mindenkit, amellyel később is lesz lehetőség játszani. Memóriakártya készítéséhez is biztosítanak eszközöket. A programon ingyenes kitűzőt kínálnak, amelyeken a BIG médiamunkák 2020-21 című kiállításon látható munkák kicsinyített mása lesz látható, hogy ezzel mindenki magával vihessen egy kis darabot a Játékfesztiválból.

A programokon való részvétel ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

További információ és regisztráció a galéria honlapján.