Rovatok

Kicsi a Kapolcs, de erős

A Művészetek Völgye után augusztus 11. és 19. között rendezik meg a Kapolcska Program névre hallgató kisebb verziót, amely 9-16 éveseknek szól, táborozás és családi kisfesztivál formájában.

A Márta István zeneszerző által alapított kulturális, oktatási és tehetséggondozási start-up két tematikus részből áll; a közoktatásban résztvevők számára szervezett összművészeti gyerektáborból és az ehhez kapcsolódó családi fesztiválból.

A Kapolcska programja arra ad lehetőséget, hogy a menő művészek és lehetséges utánpótlásaik találkozzanak. A fókuszban ennek megfelelően a művészet, a tehetséggondozás és a tudásátadás áll, a cél pedig egy olyan kulturált miliő megteremtése, amelyben lehetőség van a közös alkotásra. Nemcsak a művészet gyakorlására, de az együttműködésre, a közösség építésére is odafigyelnek a pedagógusok.

Kapolcska 2020 – fotókiállítás

Az ötödik Kapolcska Program idén az esélyegyenlőségről fog szólni a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködésben. A projekt keretében 15 gyógyult égéssérült, krónikus beteg vagy súlyos betegségből felépült gyermek vehet részt a táborban, ahol digitális projektfeladatokon keresztül a társaikkal együttműködve alkotnak, fejlődnek, integrálódnak és élményeket gyűjtenek.

A Kapolcska Összművészeti Tábor 11 szekcióból áll, 120 gyerek befogadására képes és 50 pedagógust foglalkoztat. A Talamba Ütős Zenekari szekciót a Liszt Ferenc-díjas Talamba zenészei vezetik, a Vonós kamarazenei és Improvizációs szekciót Szirtes Edina Mókus és Csonka Gábor, a Néptánc és Népzene szekciót pedig Kubinyi Júlia. Mindezeken túl lesz még kreatív írás, kézműves, klasszikus zenei, fotó, film és művészetterápiás csapat is.

Kapolcska 2020 – mélyvonós szekció

A Kapolcska Program kisfesztiválja augusztus 13. és 15. között lesz, amelyen fellép többek között a Cimbaliband, a Talamba Ütős Együttes, Szirtes Edina Mókus, Boros Misi, a Hoppál Mihály Band, a Bocskai István Református Központ zenekara, Csernik Szende mesemondó és Marica Bábszínháza. A családokat játszóudvarok várják, a felújított kapolcsi Falumalomban pedig ki lehet próbálni az őrlést. A Bethesda Református Gyermekkórház érzékenyítő programokkal készül, gyakorolni lehet az újraélesztést, a gipszelést és a kerekesszékezést. Több kiállítás is lesz, például egy fotókiállítás a valaha volt tizenegy kapolcsi vízimalomról, valamint filmet is lehet nézni a Falumalom Moziban.

A részletes programot az esemény honlapján találjátok.