Rovatok

A ZenePark mindenkié

Vasárnap, augusztus 29-én lesz az egész nyáron átívelő, várostörténeti jelentőségű Zenélő Budapest program záróeseménye a Millenárison, a Széllkapu Parkban. Minden korosztály számára akad majd látni- és hallgatnivaló egész álló napon át.

Az egész napos ingyenes eseményen helyet kapnak huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel, valamint megszólalnak a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill–Pintér Tibor „Voice and Guitar” formáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

A mini- és nagykoncert mellett a kisebbeknek külön programokkal készülnek a szervezők. Napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja őket a szüleikkel együtt, hogy aztán egy gamelánkoncerten hallgathassák a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, amely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi. Ez a produkció is megtekinthető a záróeseményen.

Götz Nándor különleges közösségi hangszerei interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók, és a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt.

A részletes programot a Millenáris honlapján találjátok.