Rovatok

Itt a 30. Kolibri Fesztivál

Szeptember 4-én, szombaton a hatodik kerületi Jókai téren újra megrendezik az ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen szokás szerint ezúttal is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői mutatják be a produkcióikat.

A fesztivál fellépői között ott lesz a veszprémi Kabóca Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, az Aranyszamár és az Alela Színház. Fabók Mancsi Bábszínháza A háromágú tölgyfa tündére című produkcióval vesz részt, Écsi Gyöngyi és a szlovákiai Árgyélus Meseszínház pedig Szőlőszem Kálmán történetével virít. A házigazda Kolibri Színház az óvodásoknak szóló Mi újság? című előadását és a kicsit nagyobbak számára készült a Bikkmakk, egy kiskutya kalandjai című produkcióját mutatja be. Utóbbit a KIMI-Kolibri Stúdió növendékeinek előadásában. 

Fotó: Kolibri Színház

Az előadások közötti szünetekben is lesz szórakoztatás: a korábbi évekhez hasonlóan a Kolibri Harsona Quartett játszik a téren, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait. Az esemény házigazdái: Nyirkó Krisztina, az idei évad Kolibri Hölgye és Krausz Gábor, a Kolibri Úr.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László szülőapja, a világhírű Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik által alapított Michel Indali-díjat a bábműfaj egy kiemelkedő képviselőjének. A Kolibri Fesztivállal egyidőben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

A részletes műsort a színház honlapján találjátok.

Címoldali kép: Kolibri Színház