Rovatok

Szarvasbőgés és madárgyűrűzés – Családi nap Lovasberényen

Nem csak Városmajor létezik, van Lujza is, méghozzá egész közel, a Velencei-hegység északi lábánál, Lovasberényben, ahol hatalmas erdőterület és halastó várja a kirándulókat.  

Elhatároztuk a hat és fél évessel, hogy megnézzük, milyen lehet egy igazi major.
Ő leginkább az esti szarvasbőgést várja. Én leginkább azt, hogy ezt megússzuk. Lesz ugrálóvár, kell valami ebbe a homogén zöldbe, fontos, hogy aznap még az érintetlen természet szíve is rikító piros legyen. 

Lesznek kutyák, akik bemutatkoznak és bemutatnak olyan dolgokat, amiket csak okos kutyák tudnak. A hat és fél évessel azt is elhatároztuk, hogy visszük a mi kutyánkat – pórázon tartva ő is lehet vendég – és ha megnézi a bemutatót, máris okosan hozzuk haza. Madárgyűrűzés. Na, ilyet biztosan nem csinált még minden gyerek! A kölykök kincset is kereshetnek, nem tudom, milyen formában, de aki már próbálta a Geocaching-et gyerekkel (ez is kincskeresés, koordináták alapján kell elrejtett ládákat megtalálni, amiben kis ajándékok, csecsebecsék vannak), az sosem fogja elfelejteni az „Én nyitom ki a ládát!” üvöltést. Jobb, mint a lottó ötös, nem egyszer láttam. Biztosan itt is hasonlóan zajlik majd a keresgélés. No, és közös főzés is lesz, ami egy szimpatikus program, a gyereknek és a kutyának egyaránt.
Fontos, hogy minden program ingyenes, csak az oda- és visszaúton kell költenünk tehát.

A program ingyenes, a látogatás azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes programot, a pontos címet és a megközelítési lehetőségeket a major honlapján találjátok.