Rovatok

A tanárok nem adják fel – Korlátlan munkabeszüntetésre készülnek március 16-án

A tanárszakszervezetek az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkmozgalmát indították el január 31-én a közoktatás javításáért. A kormány minden módon igyekszik ellehetetleníteni a pedagógusok küzdelmét.

A kormány ellenpropagandája miatt a vártnál jóval több pedagógus csatlakozott a hetek óta tartó megmozduláshoz. A tankerületi központok fenyegetési ellenére a szülők is támogatják a tanárok harcát, és nem engedik a sztrájknapon iskolába a gyermekeiket. Képeinken számtalan budapesti és vidéki iskolában „A sztrájk alapjog” feliratú táblákkal tiltakoznak a pedagógusok a kormány sztrájkjogot ellehetetlenítő intézkedései ellen.

Felhívás mindenkinek!
Március 16.: egy nap, egy óra bátorság gyermekeinkért, a jövőért
#polgáriengedetlenség #felhívás #március16
A tanárok, diákok, a szülők, a szakszervezetek évek óta jelzik, hogy az oktatással baj van: a pedagógusok rossz körülmények között, szabadság és megbecsültség nélkül dolgoznak. Ez a gyerekeinknek árt a legtöbbet. Még csak nem is a tananyag vagy az eszközök egyébként halaszthatatlan megújítását követeljük most, hanem a tűzoltást: az oktatásban dolgozók bérének azonnali rendezését. Az ugyanis a kérdés, hogy holnap ki fog tanítani. Ahogy gyerekek nélkül, úgy pedagógusok nélkül sincs iskola! 2022. március 16-ra a szakszervezetek sztrájkot hirdettek, de a kormány tárgyalás helyett rendeletben korlátozta súlyosan a sztrájkhoz fűződő alapjogunkat. Ezért a bérek rendezése mellett a sztrájkjog helyreállítását is követelnünk kell! Ezért szólítjuk a kollégákat sztrájkra vagy akár polgári engedetlenségre, mindenki mást pedig támogatása kifejezésére, akár a sztrájkhoz való csatlakozásra.
Ha egyetértesz a céljainkkal, jelezd nekünk támogatásodat az ív kitöltésével! Akár pedagógus kollégaként, akár állampolgárként állsz mellettünk, sokat jelent a támogatás!