Rovatok

Sztárok a tanársztrájk mellett – klippremier


Ahogy már az oldalunkon is sokszor írtunk róla, nem ér véget a március 16-ra tervezett általános sztrájkkal a pedagógusok tiltakozáshulláma. A noÁr új klipjében színészek, influenszerek, ismert emberek is az ügy mellé álltak.

A noÁr Mozgalomnak négy évvel ezelőtt lett önálló ügye az oktatás, ekkor mutatták be a „Tanulni akarunk!” című klipet, ami több, mint 1,7 millió megtekintésnél jár, most pedig megyünk tovább, hiszen a pedagógusoknak, tanároknak és óvodapedagógusoknak nagyobb szüksége van a társadalmi szolidaritásra, mint eddig bármikor, úgyhogy elkészült a „Tanítani akarunk” című szám!

A klip célja, hogy minél több erőt adjunk a pedagógustársadalomnak ahhoz, hogy megbecsülést és tiszteletet vívjanak ki maguknak. Az oktatás nem jobb, vagy bal oldal kérdése. Az oktatás jövője, az ország jövőjének tartópillére. Rajtunk is múlik mennyire lesz erős ez az oszlop! 

„A bérrendezés és a megbecsülés ma csak álom a tanároknak és pedagógusoknak. Azért kell összefognunk, hogy ez evidencia legyen. Meggyőződésünk, hogy a mostani helyzet tarthatatlan, a kormánynak kötelessége lenne komolyan vennie a pedagógusok, óvodapedagógusok és tanárok követeléseit és figyelembe venni azt, hogy a sztrájk alapjog, amitől nem foszthatják meg sem őket, sem semmilyen más társadalmi csoportot! Ebben az ügyben kiemelten fontos, hogy nem szabad széthúznunk. Kötelességünknek érezzük támogatni azokat az embereket, akik nevelik, tanítják a gyerekeinket, hiszen most a tét az ő jövőjük.”

Olvasható a Youtube-videó alatt.

Hallgassátok meg a klipet, osszátok ti is tovább, segítsétek a pedagógusokat abban, hogy minél messzebb jusson el a hangjuk!

Felhívás mindenkinek!
Március 16.: Egy nap, egy óra bátorság gyermekeinkért, a jövőért
#polgáriengedetlenség #felhívás #március16
A tanárok, diákok, a szülők, a szakszervezetek évek óta jelzik, hogy az oktatással baj van: a pedagógusok rossz körülmények között, szabadság és megbecsültség nélkül dolgoznak. Ez a gyerekeinknek árt a legtöbbet. Még csak nem is a tananyag vagy az eszközök egyébként halaszthatatlan megújítását követeljük most, hanem a tűzoltást: az oktatásban dolgozók bérének azonnali rendezését. Az ugyanis a kérdés, hogy holnap ki fog tanítani. Ahogy gyerekek nélkül, úgy pedagógusok nélkül sincs iskola! 2022. március 16-ra a szakszervezetek sztrájkot hirdettek, de a kormány tárgyalás helyett rendeletben korlátozta súlyosan a sztrájkhoz fűződő alapjogunkat. Ezért a bérek rendezése mellett a sztrájkjog helyreállítását is követelnünk kell! Ezért szólítjuk a kollégákat sztrájkra vagy akár polgári engedetlenségre, mindenki mást pedig támogatása kifejezésére, akár a sztrájkhoz való csatlakozásra.
Ha egyetértesz a céljainkkal, jelezd nekünk támogatásodat az ív kitöltésével! Akár pedagógus kollégaként, akár állampolgárként állsz mellettünk, sokat jelent a támogatás!