Rovatok

5 tuti ajándékötlet – Ezekkel mondhatsz köszönetet a pedagógusoknak a tanév végén

Közeleg a tanév vége, és ilyenkor mi, szülők is szeretnénk köszönetet mondani a pedagógusoknak az egész évi munkájukért, fáradozásaikért. Az osztályok, ovis csoportok általában közös ajándékokban gondolkodnak ilyenkor, ám nehéz olyasmit találni, aminek az ajándékozott valóban örül.

5 tuti ajándékötlet - Ezekkel mondhatsz köszönetet a pedagógusoknak a tanév végén

Rengeteget olvasgattunk a közösségi médiában, különböző csoportokban, és gyakorló szülőként is van tapasztalatunk az év végi ajándékozásban. Nincs olyan dolog, aminek minden pedagógus örül, nincs egyetlen bevált recept. Vannak olyan tanítók, óvónők, akik kifejezetten szeretik, és gyűjtik a személyes emlékeket, ezeknek örülnek a legjobban, de van az a tábor, aki a praktikus dolgoknak örül, és teher számára ide-oda rakosgatni a kacatokat, amit sok éves pályafutása során kapott. Ha olyan dologgal szeretnénk meglepni őket, aminek biztosan örülnek, érdeklődjünk kollégáktól, esetleg családtagoktól, akik tudnak súgni egy kicsit. Mi is összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel – szerintünk – nehéz melléfogni, ha egy picit is ismeritek az ajándékozottat.

1. Készítsetek saját újságot!

Ez a fajta ajándék talán az alsó tagozat, az általános iskola, vagy a középiskola végén üt a legnagyobbat. Több cég is készít egyedi újságokat, nektek a tartalmat kell hozzá összeszedni hozzá. Megtölthetitek személyes gondolatokkal, a legviccesebb sztorikkal, közös fotókkal.

2. Dísznövény vagy fa

Ha a pedagógus szereti a növényeket, és van kertje is, akkor vásárolhattok neki egy facsemetét, amihez egy kis táblát is csináltathattok emlékbe.

3.Egy dísztárgy is lehet személyes

Gyurmacsodák

Csodálatos képek készülnek a Gyurmacsodák műhelyében. Egy képkeretben egész csoportok, osztályok férnek el, a gyurmából megformázott gyerekek, pedagógusok tökéletesen felismerhetők. A kép bárhova, bármilyen otthonba passzol, de az osztálytermét is díszítheti vele.

Kalánka

A Kalánkánál is egyedi ajándékok készülnek, szuper ajándék lehet egy kerámia kaspó a csoportba tartozó gyerekek nevével/jelével és egy kedves kis köszönetnyilvánítással.

Forrás: Kalánka
4. Praktikus

Eclectick

Senkinek nem lesz olyan szuper táskája, mint a ti tanító néniteknek, ha a gyerekek rajzai dísztik azt. Többféle fazon és méret is választható az Eclecticknél, amikre egyedi nyomással teszik rá a kicsik alkotásait, vagy tenyérnyomatait. Színes lesz és vidám, olyan darab, ami mindenhez passzol.

Forrás: Eclectick

Gravírozott toll

Egy pedagógusnak mindig szüksége lesz tollra. Ha ebből választunk egy minőségi darabot, esetleg még gravíroztatjuk is, biztos, hogy nem fogunk mellé.

5. Ajándékutalvány

Sokan ódzkodnak attól, hogy ajándékutalványt vásároljanak, személytelennek tartják, holott, ha jobban belegondolunk, nincs ennél személyesebb dolog, hiszen valóban olyasmivel lephetjük meg, amit valóban szeret, amire szüksége van. Ha a pedagógus szeret olvasni, nagyobb értékű könyvutalványt adhatunk neki, ha színházba járó, akkor kapjon jegyutalványt. De legyen szó ékszerboltokról, kertészetekről, masszázsszalonokról, kézimunka boltokról, már mindenhol elérhető ez a szolgáltatás. Sőt! Vannak olyan utalványok is, amelyek nem konkrét boltba érvényesek, hanem egy bevásárlóközpont több boltjában beválthatók, így aztán tényleg az ajándékozott dönthet, mire váltaná be azt. Nem kell aggódni amiatt, hogy nem egy látványos, nagy csomaggal állítunk oda, ahogy ez régen volt divat. Egy szép csokor, és egy ízlésesen becsomagolt ajándékutalvány is okozhat nagy örömet.

Címoldali kép forrása: 123rf.com