Rovatok

Indulunk!

A felnőtt ember életében beköszönthet egy nagymérvű változás, amelyiktől fogva erős késztetést érez rá, hogy a saját igényeit, szükségleteit, elképzeléseit egy másik lénynek, a gyerekének, pontosabban a gyereke jólétének, érdekeinek rendelje alá. Aztán idővel felcseperedik a gyerek, és esetleg vele is megtörténik a csoda, miáltal a szülei immár nagyszülőként élhetik újra át ‒ talán kevesebb felelősséggel, de annál nagyobb lelkesedéssel ‒ a kicsivel való foglalatosságok örömeit és gondjait. És akkor még nem beszéltünk a nagynénikről és -bácsikról, az idősebb testvérekről, keresztszülőkről, családi barátokról. Nekik is, mindannyiuknak szól a gyereknevelés rejtelmeiről és csodáiról szóló weboldalunk. 

Nekik, Nektek szánjuk, akiknek állandó jelleggel vagy akár csak időnként a gondjaitokra van bízva egy (vagy több) törődést igénylő kis ember, alakuló élet, formálódó személyiség. És szeretnétek tudni, mitévők legyetek, ha lehangolt, ha nem érzi jól magát a bőrében, ha gondjai vannak. Ha ki tudja is valahogy fejezni, hogy valami bántja, használati utasítást nem mellékel magához. Természetesen nekünk sem az a célunk, hogy kőbe vésett szabályokat adjunk a gyerekneveléshez. Ugyanakkor szeretnénk egyértelmű kérdésekre egyértelmű válaszokat adni. 

A gyerek testi-lelki egészsége, a családban elfoglalt helye, mindennapi dolgai és szórakozásai, a gyermekintézmények feltételeihez, óvodai, iskolai elvárásokhoz való alkalmazkodás nehézségei és még sorolhatnánk, mi mindennel foglalkozunk majd. Cikkeinkben olyan témákat dolgozunk fel, amelyek segítenek eligazodni a hétköznapi útvesztőkben és az olyan különleges helyzetekben, mint amilyenek sorát a járvány hozta ránk. Emellett beszámolunk a gyerekeket és a szüleiket érintő hírekről, eseményekről, érdekes kutatásokról, és nem tartjuk magunkban, ha közlendőnk támad a gyereknevelés történetével, a világban létező sokféle családi berendezkedéssel, nevelési módszerekkel és szokásokkal kapcsolatban. A közös nevező az, hogy mindannyian elkötelezetten a gyerekkel vagyunk. És abban igyekszünk támogatni szülőket, rokonokat és mindenkit, aki vállalkozik erre a feladatra, hogy a legjobb tudása szerint, naprakész információkra támaszkodva tehessen a gyerekekért.