Rovatok

3+1 munka, amit otthonról is végezhetsz

Az utóbbi időben hol mehettünk dolgozni, hol nem, hol jártak a gyerek iskolába, hol nem. Hamarosan talán újra visszatérhetünk a megszokott életünkhöz, de aki ebben nem bízik, és szeretné, hogy az otthon maradó gyerekei elhelyezése többé ne legyen gond, az átképezheti magát és vállalhat olyan munkát is, amit otthonról is lehet végezni.

Ezeket a munkákat otthonról végezheted:

Légy átíró

Ha van számítógéped és Wi-Fi-kapcsolatod, elvállalhatod interjúk, értekezleti jegyzőkönyvek és egyebek átírását. Vannak speciális lehetőségek is, így ha van szaktudásod egy adott területen, akkor elvállalhatsz például jogi vagy orvostudományi szövegeket, és azzal többet is keresel.

Jelentkezz virtuális asszisztensnek

Telefonálás, üzenetek fogadása, egyszerűbb könyvelés és időpontok egyeztetése – hogy csak néhányat említsünk a virtuális asszisztens feladatai közül. Ha a munkáltatód nem bánja, úgy oszthatod be az idődet, ahogy akarod. Minden telefonon vagy számítógépen bonyolódik, úgyhogy, ha mindkettővel rendelkezel, érdemes megfontolnod ezt a mellékmunka-lehetőséget is.

Vállalj online tanítást

A világjárvány az online tanulást nemcsak elfogadhatóvá, hanem teljesen megszokottá tette, úgyhogy te is felcsaphatsz online óraadónak. Ha tudsz nyelveket, jó vagy matekból, vagy bármi egyéb tudományban jeleskedsz, vágj bele bátran, oszd meg a tudásodat másokkal, taníts, korrepetálj. Jelentkezz magántanárnak. Ha másképp nem, bőven találsz online magántanár-közvetítőket is, ahol hirdethetsz és tanítványokat szerezhetsz.

Csapj fel viszonteladónak

Minek várnád meg, hogy összegyűljenek a saját eladásra szánt darabjaid, ha a használtruha-boltok és a garázsvásárok tele vannak jobbnál jobb áruval? Böngészd ugyanazokat a webhelyeket és alkalmazásokat, ahol eladni szoktál, és csípd meg a legjobb ajánlatokat, majd pedig add el őket te magad (pontosan ezt teszi sok használtruha-kereskedő is, ha új árura van szüksége).

Légy szabadúszó

A szabadúszókat a vállalatok mostanában jobban felkarolják, mint valaha. A szülők számos területen találhatnak otthoni munkát: írást, ügyfélszolgálatot, könyvelést, asszisztenskedést, csomagolási munkát, mindent, amit otthon vagy bárhol elvégezhetnek. A hazai állásportálokon keressenek ki maguknak megfelelőt. Ez az álláskeresésnek gyors és kényelmes módja.

(NR)

Címoldali kép: 123rf.com