Rovatok

Olcsó és finom: így főzhetsz otthon pudingot négy hozzávalóból

Megszoktuk, hogy a pudingot a boltban, zacskósan vesszük, és otthon csak összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük. Imádjuk, hogy ennyire egyszerű elkészíteni, pedig a pudingporokban nincsen olyan összetevő, amit otthon a kamrában ne tartanánk. Ha magunknak keverjük ki, olcsóbban kijövünk és a desszert is egészségesebb, nem lesz benne aroma vagy színezék.

A pudingporok olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, esetükben a csomagolást és a marketinget kell megfizetni, valamint az aromákat és a színezékeket. Mutatjuk a szuperfinom otthon főzhető puding receptjét.

Főzött karamellpuding (de lehet csokis vagy vaníliás is)

Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • 50 g keményítő
  • fél liter tej

Próbáld ki új kalkulátorunkat!

Elkészítés:

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejjel, simára főzzük. A keményítőt fokozatosan egy habverő segítségével simára keverjük a karamellás tejjel, beleöntjük a többi tejbe és alacsony lángon sűrűre főzzük. Aki szereti, megbolondíthatja egy kis sóval is. Poharakba töltjük, és behűtve tálaljuk.

Ha nem szeretitek a karamellás pudingot, akkor nem kell a cukrot karamellizálni, elég csak belerakni a tejbe, és vaníliás cukorral, fahéjjal vagy kakaóporral ízesíteni.