Megszoktuk, hogy a pudingot a boltban, zacskósan vesszük, és otthon csak összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük. Imádjuk, hogy ennyire egyszerű elkészíteni, pedig a pudingporokban nincsen olyan összetevő, amit otthon a kamrában ne tartanánk. Ha magunknak keverjük ki, olcsóbban kijövünk és a desszert is egészségesebb, nem lesz benne aroma vagy színezék.
A pudingporok olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, esetükben a csomagolást és a marketinget kell megfizetni, valamint az aromákat és a színezékeket. Mutatjuk a szuperfinom otthon főzhető puding receptjét.
Főzött karamellpuding (de lehet csokis vagy vaníliás is)
Hozzávalók:
- 100 g cukor
- 50 g keményítő
- fél liter tej
- só
Próbáld ki új kalkulátorunkat!
Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejjel, simára főzzük. A keményítőt fokozatosan egy habverő segítségével simára keverjük a karamellás tejjel, beleöntjük a többi tejbe és alacsony lángon sűrűre főzzük. Aki szereti, megbolondíthatja egy kis sóval is. Poharakba töltjük, és behűtve tálaljuk.
Ha nem szeretitek a karamellás pudingot, akkor nem kell a cukrot karamellizálni, elég csak belerakni a tejbe, és vaníliás cukorral, fahéjjal vagy kakaóporral ízesíteni.