Rovatok

4 filléres házi praktika a szem alatti sötét karikák eltüntetésére

A szem alatti karikák kialakulásának több oka is lehet. Az egészségtelen táplálkozás, az alváshiány vagy a rendszertelen életmód is hozzájárulhat ahhoz, hogy megjelenjenek. Ám vannak olyanok is, akiknél a genetika felelős. Legyen bármi is az ok, ha úgy érzed, reggelente egy pandamacira hasonlítasz, akkor a következő házi praktikák neked szólnak!

A szem alatt sötét karikák nem összekeverendők a szem alatti táskákkal. Most a karikás szemek eltüntetésére hoztunk filléres házi praktikákat, amelyek gyorssegélyt jelentenek, ha az ember szeme sötét és besett a fáradtságtól, kialvatlanságtól.

Lehűtött kanál

Ha reggel rendszeresen karikás szemmel kelsz, sokat segíthet, ha ébredés után behűtött kanalat teszel a szemedre pár percre.

Uborka

A felkarikázott uborkát tedd a szemedre 20 percig. Ha azt érzed, hogy megmelegedtek vagy kiszáradtak, cserélj. A zöldségből a nedvesség a bőrbe szívódik, így máris frissebbnek nézhetsz ki.

Teafilter

Forralj vizet, pár percre áztass bele két teafiltert (zöld vagy fekete teát). Ha kivetted, hagyd langyosra hűlni, és helyezd a filtereket a szemedre. A teafű hatóanyagai megnyugtatják a bőrt, és serkentik a vérkeringést. Arra ügyelj, hogy a tea ne legyen ízesített, az allergizálhat.

Hideg tej

Csöpögtess egy kevés hideg tejet egy vattakorongra (ne legyen túl nedves!). 2-3 percig tedd őket a szemedre.