Rovatok

5 energetizáló gyógytea, amivel elűzheted a tavaszi fáradtságot

Már nagyon várjuk a tavaszt, de mindenki tudja, hogy az első melegebb napok beköszöntével a tavaszi fáradtság is úrrá lesz az emberen. Ahelyett, hogy ilyenkor a kávét öntjük magunkba, fogyasszunk energetizáló gyógyteákat. Mutatjuk, mi segíthet!

Gyömbér

A gyömbértea nem csak a megfázásos tüneteket enyhíti. Növeli az energiaszintet, felrázza a sejteket. Emiatt érdemes reggelente fogyasztani. Legjobb a gyömbérgyökeret frissen lereszelni, vagy karikákra vágni, úgy leforrázni.

Ginseng

A ginseng fogyasztása szinte azonnal megemeli az energiaszintet, mindezt úgy, hogy közben nyugtatólag hat a szervezetre. Bizonyítottan élénkítő hatású, és a memóriát is javítja. Általában zöld teához keverik.

Zöld tea

A zöld tea gátolja a korai öregedést, energiát ad a szervezetnek és rengeteg antioxidánst tartalmaz. Van benne koffein is, ha reggel és kora délután is megiszunk egy csészével, akkor a kávét is kiválthatjuk. Gyerekeknek nem ajánlott!

Ginko biloba

A ginko biloba csodaszer a szellemi fáradtság ellen, és a memóriát is javítja. Előfordul, hogy a test ugyan a fitt, de az elménket nagyon megdolgoztattuk, nem fér már semmi az agyunkba, ilyenkor készítsünk egy bögre ginko teát.

Bazsalikom

A bazsalikom tea kiváló az alacsony energiaszint javítására. Idegerősítő, oldja a stresszt, élénkíti a vérkeringést. A növény leveleit magad is szártíthatod otthon a teához, de gyógynövényboltokban is kapható.

Címoldali kép: 123rf.com