Rovatok

3 gyönyörű arborétum, ahol kiszellőztethetjük a fejünket

Lassan, de biztosan érkezik a tavasz, és ezt a természet is érzi. Már korábban világosodik, közeledik az óraátállítás, mi is jobban vágyódunk a szabadba. Egy jó séta, vagy túra sok mindenben segíti az embert, letisztulnak a gondolatok, felfrissül a test. Mutatunk három gyönyörű arborétumot, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy elfelejtsük a hétköznapok gondjait és kikapcsoljunk egy kicsit.

Vácrátóti Botanikus Kert

A Vácrátóti Botanikus Kertben ilyenkor már nyílnak a kora tavaszi virágok. A krókuszok, a hóvirágok és hunyorok több fajtája is virágszőnyeget alkotva kápráztatja el a látogatókat. A botanikus kert március végéig látogatható a téli nyitvatartási rendben reggel 8-tól délután 16 óráig.

Alcsúti Arborétum – Hóvirágünnep

Az alcsúti hóvirágünnep egyedülálló az országban. Február 14-én kezdődik, és a 24 hóvirágfajta virágzásáig tart, körülbelül 4-5 hétig. Az arborétum minden nap 10-17 óráig tart nyitva.

Tiszakürti Arborétum

A Tiszakürti Arborétum a Hortobányi Nemzeti Park része, a park Facebook oldalán tájékozódhatunk a közelgő programokról. Most hétvégén, máricus 5-én rendezik meg a Téltemető túrát. A téltemető a tavasz hírnökeinek egyike, egy apró sárga virágú gumós növény. A túra során a látogatóknak lehetőségük lesz a növények megfigyelésére és fotózására. További információ az esemény Facebook-oldalán található.