Rovatok

3 reggeli rohanós hétköznapokra

A reggel minden gyerekes családban kész káosz. Persze, vannak jobb napok, amikor – magunk sem értjük, miért – gördülékenyen megy minden, de ebből van kevesebb. Mindenesetre megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a reggelit a lehető leggyorsabban tálaljuk, mert ha ott és akkor kell kitalálni, mi is legyen az, biztos, hogy időt vesztünk.

A leggyorsabbak akkor vagyunk, ha pirítósra vagy kenyérre valamilyen kencét kenünk (ami nem mogyorókrém). A gyerekek ezeket általában nagyon szeretik, és egészséges is. Ha este elkészítünk több napi mennyiséget, akkor tényleg nagyon gyorsan megreggeliztethetjük a kicsiket.

Körözött (tofuból is készíthetjük)

A körözött elkészítését mindenki ismeri, de azért nagy vonalakban felidézzük. A túrót össze kell törni, és hozzá annyi tejfölt keverni, hogy ne legyen túl folyós. Sózzuk, tegyünk bele őrölt paprikát ízlés szerint. Aki szereti, tehet bele köménymagot, de a gyerekek jobban szeretik enélkül.

Tojáskrém

A tojáskrém is egy régi klasszikus, elkészítése pofonegyszerű. Pár darab keményre főtt tojást lereszelünk, vagy összetörünk, keverünk hozzá körülbelül két evőkanál vajat, majonézt és mustárt ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, kész is. Aki szereti, keverhet hozzá kis snidlinget.

Tonhalkrém

A tonhalkrém reggelire és vacsira is tökéletes, és a gyerekek is nagyon szeretik, mert nincs erős halíze. A konzervhez (a levét le kell önteni) keverjünk egy kis krémsajtot, tejfölt, pirosaranyat, fokhagymaport, sót és borsot, és kész is a mennyi kence. Megbolondíthatjuk egy kis citromlével is.