Fagyigép nélkül is készíthetünk otthon fagylaltot szezonális gyümölcsökből. A fagyi nem más, mint mélyhűtött folyadék, arra kell figyelni a készítése során, hogy ne fagyjon tömbbé. Ha rendszeresen kevergetjük, isteni lesz az otthoni fagyi is.

Mindegy, miből készítesz fagyit otthon, a folyamat mindig ugyanaz:
Ha összekeverted a hozzávalókat, tedd a tálad a fagyasztóba. Időnként ellenőrizni kell, hogy a massza elkezdett-e fagyni. Amint megjelennek az első kristályok, habverővel vagy villával alaposan át kell keverni. Ezután vissza kell tenni, és ezt a folyamatot még háromszor, négyszer meg kell ismételni, körülbelül félóránként. Ha az utolsó keverés után még túl lágynak ítéled a masszát, akkor további két órára tedd vissza a mélyhűtőbe.
Következzenek a receptek:
Csokifagyi
Hozzávalók:
- 100 ml tej
- 50 gramm jó minőségű étcsokoládé (70 százalék kakaótartalmú)
- 50 gramm jó minőségű tejcsokoládé
- 200 g tejszín
- 1 teáskanál porcukor
Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet és olvaszd fel benne a csokoládékat, majd hagyd kihűlni. Verd fel a tejszínt a porcukorral, és keverd a csokis tejhez. Ezután a fentiek szerint kell eljárni.
Banánfagyi
A banánfagyihoz nem kell más csak pár jó érett banán, adagonként egy gyümölcs. Aprítsuk a banánokat kb. egy centis darabokra, tegyük pár órára vagy éjszakába a fagyasztóba, majd turmixoljuk le. Kész is! Ha túl folyékonynak ítéled a banánfagyit, akkor tedd még be a fagyasztóba egy kis időre.
Tipp: A banánfagyi kitűnő alap, bármilyen más gyümölcsöt keverhetsz hozzá. Szuperfinom eperrel, cseresznyével, meggyel.
Málna sorbet
Hozzávalók:
- 500 g málna
- 150 ml víz
- 160 gramm cukor
- egy fél kezeletlen citrom héja
Elkészítés:
Forrald fel a vizet a cukorral és a citromhéjjal, majd 5 percig főzd. Vedd ki belőle a citromhéjat, és hagyd kihűlni. A cukros folyadék felével pürésítsd le a málnát. Passzírozd át egy szűrőn, így nem maradnak benne a fagyiban a magok. Ezután keverd a püréhez a megmaradt cukorszirupot. Tedd a fagyasztóba, és kevergesd félóránként a fent megadott módon.