Rovatok

Ne hagyd a gyereket egyedül a sötétben! – Videó

Mitől veszélyesek az online játékok? Attól, ha magára marad velük a gyerek. Persze, hogy szorongató számára az ellenséges légkör, az, hogy a felnőttek értetlen, rosszalló pillantásától kísérve zárja magára az ajtót és feledkezik bele ismeretlen és néha ijesztő fikciókba. Ne hagyjuk őt egyedül a sötétben! 

A Papapocak videósorozata beavat minket, szülőket és nevelőket a gamervilágba, megtanít játszani, hogy a tiltáson és korlátozáson kívül egyéb eszközeink is legyenek gyerekeink lelki épségének megóvásához. A játékajánlók az olyan, kissé avítt szemléletű „búmereknek” szólnak, akik nehezen tudnak lépést tartani például az internetes újdonságokkal. 

Ha kíváncsivá tesz vagy éppen kétségbe ejt, hogy a gyerek a képernyő rabja lett, tarts velünk! Érdekes dolgok derülnek ki a játékokról és a hátterükről, végre nem lesz olyan idegen ez a terep, és a gyerekkel is közelebb kerültök egymáshoz. Első ajánlónk A fény gyermeke (Child of Light) című, gyerekmesén alapuló játékot mutatja be. Sebő Ferenc videója.